Meniu
Bine ati venit Uleiuri presate la rece extra virgine diverse Ulei de floarea soarelui pentru salate fine Ulei de dovleac uleiuri presate la rece Cardinal-sanatate prin nutritie 20 de ani de activitate Seminte de dovleac, in, susa pungi cu seminte si faini diverse
 
Cos cumparaturi
 
 
Cautare
 
spacer

Colectie de retete alimentare si preparate cu ulei presat la rece

Salata de rosii o diversitate de arome, gust si culoare

    Banala salata de rosii, pe care o stim cu totii, poate fi preparata in extrem de multe feluri, daca introducem mai multe variabile in diversitatea ingredientelor, incepand de la legume, plante aromate si ulei. Desigur, am sa va recomand ulei presat la rece CARDINAL, in oricare dintre variantele lui, cu aroma foarte discreta si gust placut. Pentru salatele de rosii eu prefer:  ulei de floarea soarelui, ulei de susan si ulei de nuca.

Salata de rosii cu ceapa si patrunjel, cu dressing pe baza de ulei presat la rece de floarea soarelui este racoroasa si extrem de zemoasa, daca se folosesc rosiile dupa ce s-au tinut la frigider minim 1/2 ora. Secretul este ca ele sa stea taiate in felii subtiri si presarate cu sare, ca sa-si lase cat mai mult suc in castron. Peste acest suc se adauga ulei si apoi se amesteca usor cu doua furculite, astfel incat sa nu se zdrobeasca feliile de rosii, dar sa se unga toate cu dressingul din castron. Se adauga ceapa taiata julien, cat mai subtire, precum si patrunjelul tocat. Daca va place, puteti adauga cateva fasii de ardei gras si salata este gata de servit.

ulei presat la rece

 

Salata de rosii cu usturoi si busuioc(sau menta), cu dressing pe baza de ulei presat la rece de susan este o varietate de salata care poate fi servita ca fel principal la o gustare de dupa amiaza, sau ca salata alaturi de o friptura la gratar. 

Rosiile taiate in cuburi cu latura de cca 2 cm se sareaza si se lasa in castron 5-10 minute, dupa care se amesteca cu dressingul preparat din mujdei de usturoi, ulei presat la rece de susan si frunze de busuioc alimentar taiate marunt si eventuial zdrobite putin. Daca va place, puteti inlocui busuiocul cu menta, dar gustul nu va mai fi atat de bine asortat cu usturoiul, ci mai degraba cu lamaia.

salata de rosii cu ulei presat la rece

 

Sucul de rosii coapte, cu usturoi, busuioc si ulei presat la rece de nuca  este, dupa mine, regele tuturor preparatelor din rosii. Se coc rosiile pe gratar, se curata de coaja, se zdrobesc cu furculita dupa ce s-au inmuiat bine si sucul gros obtinut se amesteca cu usturoiul pisat si cu frunzele de busuioc usor zdrobite. Apoi se adauga putin ulei presat la rece de nuca. Daca mai ineci in el si vreo doua fripturi la gratar, fie ele de pui sau din ceafa de porc, ai un deliciu de preparat care poate fi servit ca fel principal la orice pranz sau cina.

suc de rosii cu ulei presat la rece

 

Daca v-a placut articolul nu uitati sa dati un like/share. Multumim.

 

Surse foto: 

 http://www.restaurantedelux.ro/

 https://carmensitascuisine.wordpress.com

 http://restaurantlahopu.ro/