Meniu
Bine ati venit Semintele de floarea soarelui atente selectionate Cardinal-ulei de floarea soarelui presat la rece. Uleiuri presate la rece extra virgine diverse Ulei de floarea soarelui pentru salate fine Ulei de dovleac uleiuri presate la rece Cardinal-sanatate prin nutritie 20 de ani de activitate Seminte de dovleac, in, susa pungi cu seminte si faini diverse
spacer

Ulei de Susan 500 ml in ambalaj din sticla

Pret: 35.00 LEI

Adauga in cos

Cardinal – ulei presat la rece extravirgin de susan

Acum si in ambalaj din sticla

 Uleiul de susan este unul dintre cele mai folosite uleiuri in majoritatea preparatelor inspirate din bucataria orientala, atat datorita stralucirii sale deosebite, a parfumului usor si a gustului plin, dar si datorita versatilitatii sale in bucatarie.

Consistenta sa il aseamana cu un sos care va darui un tonus aparte meniurilor dumneavoastra. Este ideal in sotarea legumelor, sau in preparate cu fructe de mare, dar si in salate exceptionale.

Uleiul de susan este si foarte rezistent la caldura, ceea ce inseamna ca este perfect pentru prajit, dar este savuros si in sosurile pe baza de otet in salate de spanac, sau de brocoli.

Pe langa bogatia gustului, acest ulei ofera si un echilibru excelent de acizi grasi, care ajuta la diminuarea colesterolului din sange.

In cosmetica uleiul de susan face minuni, dar poate fi folosit si ca ulei de masaj pentru ca se absoarbe foarte usor in piele.

 "De obicei, preferam sa cumparam creme si lotiuni de la farmacie, uitand ca exista atatea uleiuri minunate, care pot inlocui cu succes anumite produse cosmetice. Plus de asta, la uleiurile naturale nu mai este nevoie sa citimi cu atentie eticheta in cautare de parabeni si alte nebunii, ele sunt 100% naturale. Asadar, daca ai drum pe la vreun magazin cu produse naturiste, este bine de stiut ca uleiul de susan, pe langa intrebuintarile culinare, este foarte eficient pentru par si piele. 

 
Ce beneficii are uleiul de susan pentru par si piele?
 
1. Este foarte bun pentru masaj deoarece are un usor efect afrodiziac, se absoarbe rapid in piele si nu lasa senzatia aceea neplacuta de piele lipicioasa si uleioasa. 
 
2. Se absoarbe si in straturile cele mai profunde ale pielii, ajutand-o sa se mentina hidratata din interior, un avantaj pe care alte uleiuri nu il au.
 
3. Contine o cantitate mare de vitamina E, antioxidanti, plus fosfor, magneziu, cupru si fier, care ajuta la mentinerea elasticitatii pielii si la eliminarea celulelor moarte din piele.
 
4. Intarzie efectele imbatranirii asupra pielii, avand in vedere continutul crescut de vitamina E.
 
5. Ajuta la diminuarea porilor, astfel ca daca ai aceasta problema, curata-ti tenul cu ulei de susan si ei nu vor mai fi atat de vizibili.
 
6. Ajuta pielea sa se bronzeze repede si contine in mod natural factor de protectie solara.
 
7. Datorita proprietatilor lui antiinflamatorii, uleiul de susan calmeaza arsurile solare si trateaza diverse afectiuni ale pielii cum ar fi eczemele.
 
8. Daca ai gresit nuanta la par si ti se pare prea deschisa, maseaza-te cu ulei de susan cateva seri, acesta va inchide culoarea parului.
 
9. Este foarte eficient impotriva matretii.
 
10. Masarea scalpului cu ulei de susan este un tratament eficient impotriva caderii parului.
 
Daca vrei sa ai o piele stralucitoare si fresh dimineata amesteca o jumatate de ceasca de ulei de susan cu o lingura de otet de mere si una de apa. Foloseste aceasta lotiune ca pe o crema pentru noapte, o sa te trezesti cu un ten luminos si foarte curat. 
 
Uleiul de susan mai poate fi folosit si pentru masarea bebelusilor, carora le calmeaza pielea iritata. Medicii au descoperit ca uleiul de susan ajuta si la diminuarea durerilor date de artrita, asadar, oricum ati folosi uleiul de susan, pentru masaj sau in bucatarie, acesta nu are cum sa dauneze." ( Dietetic.ro)
 
 

Inapoi la produse