Meniu
Bine ati venit Semintele de floarea soarelui atente selectionate Cardinal-ulei de floarea soarelui presat la rece. Uleiuri presate la rece extra virgine diverse Ulei de floarea soarelui pentru salate fine Ulei de dovleac uleiuri presate la rece Cardinal-sanatate prin nutritie 20 de ani de activitate Seminte de dovleac, in, susa pungi cu seminte si faini diverse
spacer

Ulei de floarea soarelui pt. salate fine -1L

Pret: 10.50 LEI

Adauga in cos

 Este un ulei de floarea soarelui extravirgin creat special pentru salate foarte fine avand gustul si mirosul deosebit de placute, dar poate sa fie folosit si la gatit ,sau la prajit . Acest ulei de floarea soarelui este primul ulei din noua generatie de uleiuri  ce le vom produce de acum inainte sub marca  inregistrata CARDINAL. Utilajele pe care a fost creat ulei de floarea soarelui pentru salate fine depasesc cu mult vechile prese cu melc,si vechea tehnologie de fabricare a uleiurilor presate la rece, atat ca eficienta, dar mai ales din punct de vedere al calitatii produselor finite obtinute: ulei natural 100%.


Pentru a fi siguri ca am obtinut ulei de floarea soarelui la calitatea  pe care ne-am propus-o, dupa ce uleiul a fost supus unei lungi serii de analize specifice pentru a stabili raportul de acizi grasi, continutul de vitamina E si alte proprietati nutritive, el a fost testat  si in bucatarie, la prepararea celor mai pretentioase salate, de cativa bucatari profesionisti de elita, in cadrul unui eveniment culinar organizat de firma noastra. Rezultatele au fost excelente si aprecierile s-au dat numai la superlativ.

Conform fisei de analiza a raportului de acizi grasi, noul ulei de floarea soarelui Cardinal pentru salate fine se poate compara cu uleiul extravirgin de masline, dar ceea ce il departajeaza de acesta este gustul mult mai placut al uleiului de floarea soarelui Cardinal si bogatia sa in vitamine  E si K, precum si in alte substante nutritive.  Aceste caracteristici sunt obtinute printr-o tehnologie unica dintr-o materie prima speciala, si anume din seminte de floarea soarelui  din soiuri speciale, superioare, produse numai in campia Burnasului, una dintre cele mai bune zone agricole din Europa. Clima propice si solul foarte bogat fac ca in acest areal sa creasca cele mai bune soiuri de floarea soarelui ,in cele mai bune conditii, ce le permite sa acumuleze insemnate cantitati de ulei,de o calitate deosebita si cu un continut extrem de bogat in vitamine si substante nutritive. Doar prin tehnologia speciala de la 2E prod se pot pune in valoare toate aceste calitati, pentru ca prin operatiile care se deruleaza in cadrul acestei tehnologii se vizeaza si se monitorizeaza atat gustul si puritatea uleiului,  cat continutul si concentratia sa in substante nutritive.
Nu este greu de admis ca aceasta concentratie este superioara celei din  uleiul de masline, provenit din zone sterpe si aride, asa cum sunt zonele unde se cultiva plantatiile de maslin. Ca vitamine si substante nutritive, din aceste zone maslinul nu prea are ce transfera in masline, deoarece solul pe care creste el este foarte sarac in nutrienti. Caldura dogoritoare si lipsa precipitatiilor face ca maslinele, si implicit uleiul de masline sa aiba un puternic  gust amar si iute, ce nu se poate indeparta tehnologic si nu este un secret ca nici nu se straduieste cineva sa elimine acest gust .

In acest deceniu al chimizarii excesive ,al supraproductiilor alimentare fabricate oricum si mai ales din orice,al marilor atacuri mediatice in ceea ce priveste alimentele, realizarea noului ulei de floarea soarelui Cardinal pentru salate fine demonstreaza ca se fac eforturi permanente si se obtin frumoase rezultate si in productia de alimente sanatoase si gustoase fara chimizare,la preturi decente si la o calitate exceptionala.

Inapoi la produse