Sarbatori Pascale cu pace si iubire!
SUPER OFERTA 4-13 APRILIE2014
OFERTA NOASTRA: Ulei presat la rece Gratis
Promotia lunii aprilie
Cardinal-ulei de floarea soarelui presat la rece.
ulei de Masline2
ulei de dovleac presat la rece- traditie si sanatate. pret promotional
comandati si pe www.uleiuripresatelarece.ro

Ulei presat la rece de mac-un aliment care ajuta organismul sa invinga osteoporoza

Macul sau, papaver,  dupa denumirea sa latina, este o planta cu  provenienta asiatica, desi exista si autori care-i atribuie o origine vest-mediteraneana. Cert este ca aceasta planta se cultiva dn timpuri stravechi si in Europa. Numele speciei, “somniferum”, se refera la proprietatile narcotice ale opiului, care se extrage din semintele de mac. Numele arab al macului, “abu an-num” inseamna “tatal somnului”.

Mentionat si de Homer in “Iliada” si “Odiseea”, macul a fost cultivat din timpuri antice pentru semintele sale bogate in ulei si opiumul ce rezulta din latexul obtinut prin incizia capsulelor inca verzi.Proprietatile narcotice si analgezice ale opiului erau bine cunoscute medicinei antice grecesti. Opiul este azi un drog ilegal, dar el nu se afla printre narcoticele folosite uzual in lumea moderna.

Anticii apreciau macul pentru uleiul obtinut din semintele sale, un ulei cu proprietati terapeutice, folosit cu succes in bucataria mediteraneana inca din antichitate. Astazi, uleiul de mac este o specialitate neobisnuita si se produce numai in cantitati mici, de cele mai multe ori obtinut prin presare la rece si de o calitate potrivita pentru salate Uleiul de mac presat la rece este utilizat in scopuri alimentare, fara a se rafina, in salate si uleiuri de gatit.Din punct de vedere nutritional uleiul de mac are o compozitie de acizi grasi cu 73% acid linoleic, 10% acid palmitic, 13% acid oleic.Uleiul de mac ajuta la fixarea calciului in organism si in tratarea osteoporozei. Nu sunt putine cazurile in care s-au obtinut in normalizarea parametrilor analizelor in doar cateva luni de cura zilnica cu ulei de mac.
               Cultivatorii de mac din Europa de vest se confrunta cu numeroase restrictii menite a impiedica producerea de opiu. In Asia, insa, macul este intens cultivat, semintele de mac pisate fiind un agent de ingrosare obisnuit in bucataria in stil Moghul din India de nord; a fost creata chiar si o varietate speciala, alb-crem, pentru sosurile deschise la culoare. Bucataria din Bengal (nord-estul Indiei) foloseste deseori macul, care se armonizeaza perfect cu stilul culinar delicat aromat. Gustul macului este indragit si de japonezi, care-l folosesc pentru mancarurile subtil condimentate tipice Japoniei. Amestecul japonezde condimente, “shichimi togarashi” contine seminte de mac.

editat: 20.01.2011

 

comandati acum ulei de mac presat la rece extravirgin Cardinal