Meniu
Bine ati venit Semintele de floarea soarelui atente selectionate Cardinal-ulei de floarea soarelui presat la rece. Uleiuri presate la rece extra virgine diverse Ulei de floarea soarelui pentru salate fine Ulei de dovleac uleiuri presate la rece Cardinal-sanatate prin nutritie 20 de ani de activitate Seminte de dovleac, in, susa pungi cu seminte si faini diverse
 
Cos cumparaturi
 
 
Cautare
 
spacer

Colectie de retete alimentare si preparate cu ulei presat la rece

Salata din icre de crap cu ulei presat la rece extravirgin de dovleac CARDINAL

 

Secretul bunicii: Icrele nu se folosesc la prepararea salatei de icre niciodata proaspete, imediat ce au fost scoase din peste. Ele trebuiesc pregatite in prealabil pentru a putea fi folosite la salata, astfel:

Pregatirea icrelor proaspete

Dupa ce au fost scoase din peste, icrele proaspete se amesteca bine cu sare, curatandu-se de pielite si se indeasa intr-un borcan cu grija, pentru a nu ramane printre ele bule de aer. Se lasa borcanul cu icre descoperit, la temperatura camerei, vreme de cateva zile. Cand icrele capata o culoare caramizie spre maro deschis, se pot folosi la salata de icre imediat, sau se acopera cu un strat de 2 mm de ulei si se dau la rece, de unde se pot folosi oricand la salata de icre in decurs de cateva saptamani.

Daca atunci cand icrele sunt proaspete, adica sunt de culoare gri inchis, gospodina se grabeste, icrele se pot pune intr-un vas care se incalzeste usor pe aburi, pana cand icrele devin un caramiziu deschis, iar atunci se poate trece  imediat la prepararea salatei de icre, dupa urmatoarea reteta :

SALATA DIN ICRE DE CRAP CU ULEI DE DOVLEAC PRESAT LA RECE  CARDINAL

200 grame icre

un pahar de ulei de floarea soarelui presat la rece Cardinal, racit dupa ce in prealabil s-a prajit in el 1 cartof taiat felii subtiri. 

2 linguri de ulei de dovleac presat la rece Cardinal

o jumatate de lamaie

o ceapa tocata foarte marunt

o felie de franzela inmuiata in apa si bine stoarsa.

Se freaca icrele cu ulei, ca si maioneza, adaugandu-se uleiul cate putin, ca sa nu se taie. Se adauga uleiul de dovleac si apoi zeama de lamaie, dupa gust . apoi se drege cu 2-3 linguri de apa plata sau minerala, pentru a se obtine o crema mai alba si mai pastoasa. Daca mai este cazul, se sareaza dupa gust. Optional se adauga ceapa tocata foarte, foarte fin si franzela muiata in apa si bine stoarsa, amestecandu-se bine pentru omogenizare.

Cum se drege salata daca s-a taiat: se adauga 1-2 linguri de apa minerala si se amesteca cu mixerul pana la omogenizare. Daca dregerea salatei nu s-a reusit astfel, se lasa sa se linisteasca, pana cand se alege tot uleiul. Se scurge uleiul lasat, se amesteca icrele cu o bucata de paine muiata si bine stoarsa si apoi se freaca cu uleiul scurs anterior.

Dupa ce ati reusit acest preparat usor pretentios, dar extrem, extrem de savuros, il puteti servi pe tartine, ornate cu feliute subtiri de gogosari acri si masline.

POFTA BUNA !

 Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Daca v-a placut reteta nu uitati s-o trimiteti si prietenilor!  

 

Copiati codul de mai jos si puneti-l pe blogul dvs., daca doriti ca retetele sa va iasa si mai gustoase. Noi vom sponzoriza blogul dvs. cu uleiuri presate la rece CARDINAL.

 BannerFans.com