- Salata de rosii o diversitate de arome, gust si culoare
- Fasole batuta - din bucataria traditionala romaneasca
- Zacusca cu ulei presat la rece extravirgin Cardinal
- Salata de papadie cu ulei presat la rece extravirgin
- Uleiuri presate la rece din oferta 2E PROD
- Fasole teci cu ulei de susan Cardinal
- Salata de naut si ulei de dovleac
- MUFFINS CU PULBERE DE CATINA
- Salata de varza alba cu susan si ulei presat la rece extravirgin Cardinal de susan
- Uleiuri presate la rece- sanatate curata intr-o salata minunata
- Reteta zilei: FURNICI IN COPAC (din traditia asiatica)
- Salata din icre de crap cu ulei presat la rece extravirgin de dovleac CARDINAL
- Ulei presat la rece extravirgin de nuca intr-o salata delicioasa cu telina si conopida
- Pui cu ulei presat la rece extravirgin de susan
- Preparat detoxifiant si intaritor al sistemului imunitar
- Salata orientala cu ulei presat la rece extravirgin Cardinal
- Salata cu ulei presat la rece extravirgin Cardinal(ulei de dovleac), cu fasole rosie si avocado
- Tahini-preparat cu ulei presat la rece extravirgin de susan si faina de susan
- Salata mixta cu ulei presat la rece extravirgin Cardinal de floarea soarelui
- Promotie 1-18 aprilie 2017
- Echiladas cu porumb dulce si fasole rosie
- Chiftelute de soia
- Retete de Pasti - Drob de pui in foetaj
- Cartofi la cuptor cu ceafa de porc marinata
- Salata energizanta de primavara
- Friganele
- Tocanita cu carne si legume
- Painea din faina de struguri - bruschette delicioase

Colectie de retete alimentare si preparate cu ulei presat la rece
Salata din icre de crap cu ulei presat la rece extravirgin de dovleac CARDINAL
Secretul bunicii: Icrele nu se folosesc la prepararea salatei de icre niciodata proaspete, imediat ce au fost scoase din peste. Ele trebuiesc pregatite in prealabil pentru a putea fi folosite la salata, astfel:
Pregatirea icrelor proaspete
Dupa ce au fost scoase din peste, icrele proaspete se amesteca bine cu sare, curatandu-se de pielite si se indeasa intr-un borcan cu grija, pentru a nu ramane printre ele bule de aer. Se lasa borcanul cu icre descoperit, la temperatura camerei, vreme de cateva zile. Cand icrele capata o culoare caramizie spre maro deschis, se pot folosi la salata de icre imediat, sau se acopera cu un strat de 2 mm de ulei si se dau la rece, de unde se pot folosi oricand la salata de icre in decurs de cateva saptamani.
Daca atunci cand icrele sunt proaspete, adica sunt de culoare gri inchis, gospodina se grabeste, icrele se pot pune intr-un vas care se incalzeste usor pe aburi, pana cand icrele devin un caramiziu deschis, iar atunci se poate trece imediat la prepararea salatei de icre, dupa urmatoarea reteta :
SALATA DIN ICRE DE CRAP CU ULEI DE DOVLEAC PRESAT LA RECE CARDINAL
200 grame icre
un pahar de ulei de floarea soarelui presat la rece Cardinal, racit dupa ce in prealabil s-a prajit in el 1 cartof taiat felii subtiri.
2 linguri de ulei de dovleac presat la rece Cardinal
o jumatate de lamaie
o ceapa tocata foarte marunt
o felie de franzela inmuiata in apa si bine stoarsa.
Se freaca icrele cu ulei, ca si maioneza, adaugandu-se uleiul cate putin, ca sa nu se taie. Se adauga uleiul de dovleac si apoi zeama de lamaie, dupa gust . apoi se drege cu 2-3 linguri de apa plata sau minerala, pentru a se obtine o crema mai alba si mai pastoasa. Daca mai este cazul, se sareaza dupa gust. Optional se adauga ceapa tocata foarte, foarte fin si franzela muiata in apa si bine stoarsa, amestecandu-se bine pentru omogenizare.
Cum se drege salata daca s-a taiat: se adauga 1-2 linguri de apa minerala si se amesteca cu mixerul pana la omogenizare. Daca dregerea salatei nu s-a reusit astfel, se lasa sa se linisteasca, pana cand se alege tot uleiul. Se scurge uleiul lasat, se amesteca icrele cu o bucata de paine muiata si bine stoarsa si apoi se freaca cu uleiul scurs anterior.
Dupa ce ati reusit acest preparat usor pretentios, dar extrem, extrem de savuros, il puteti servi pe tartine, ornate cu feliute subtiri de gogosari acri si masline.
POFTA BUNA !
Daca v-a placut reteta nu uitati s-o trimiteti si prietenilor!
Copiati codul de mai jos si puneti-l pe blogul dvs., daca doriti ca retetele sa va iasa si mai gustoase. Noi vom sponzoriza blogul dvs. cu uleiuri presate la rece CARDINAL.