- Salata de rosii o diversitate de arome, gust si culoare
- Fasole batuta - din bucataria traditionala romaneasca
- Zacusca cu ulei presat la rece extravirgin Cardinal
- Salata de papadie cu ulei presat la rece extravirgin
- Uleiuri presate la rece din oferta 2E PROD
- Fasole teci cu ulei de susan Cardinal
- Salata de naut si ulei de dovleac
- MUFFINS CU PULBERE DE CATINA
- Salata de varza alba cu susan si ulei presat la rece extravirgin Cardinal de susan
- Uleiuri presate la rece- sanatate curata intr-o salata minunata
- Reteta zilei: FURNICI IN COPAC (din traditia asiatica)
- Salata din icre de crap cu ulei presat la rece extravirgin de dovleac CARDINAL
- Ulei presat la rece extravirgin de nuca intr-o salata delicioasa cu telina si conopida
- Pui cu ulei presat la rece extravirgin de susan
- Preparat detoxifiant si intaritor al sistemului imunitar
- Salata orientala cu ulei presat la rece extravirgin Cardinal
- Salata cu ulei presat la rece extravirgin Cardinal(ulei de dovleac), cu fasole rosie si avocado
- Tahini-preparat cu ulei presat la rece extravirgin de susan si faina de susan
- Salata mixta cu ulei presat la rece extravirgin Cardinal de floarea soarelui
- Promotie 1-18 aprilie 2017
- Echiladas cu porumb dulce si fasole rosie
- Chiftelute de soia
- Retete de Pasti - Drob de pui in foetaj
- Cartofi la cuptor cu ceafa de porc marinata
- Salata energizanta de primavara
- Friganele
- Tocanita cu carne si legume
- Painea din faina de struguri - bruschette delicioase
Colectie de retete alimentare si preparate cu ulei presat la rece
Salata de papadie cu ulei presat la rece extravirgin
E primavara, urzicile, spanacul, salata verde, ceapa si usturoiul verde, precum si ridichile de luna sunt in elementul lor. Sunt alimentele de sezon responsabile de sanatatea si revigorarea organismului nostru.
Azi toata lumea stie ca o alimentatie bazata pe consumul de plante verzi este o puternica sursa de vitalitate si energie. Cu atat mai mult in acest anotimp cand aceste plante sunt tinere, fragede, pline de seva.
Papadia este planta romaneasca echivalenta cu rucola, planta inrudita care se foloseste in bucataria altor popoare si se gaseste mai tot timpul anului in supermarket.
Combinatia dintre vitaminele aflate in frunzele verzi de papadie tanara, culeasa de pe pamantul reavan de primavara si vitaminele aflate cu prisosinta in toata gama de uleiuri presate la rece CARDINAL dau o formula care este recunoscuta imediat de organism ca sursa de multiple vitamine naturale. De aceea el le asimileaza cu usurinta si le foloseste eficient in metabolismul sau.
Mai putin cunoscuta la noi, salata de papadie este foarte apreciata in bucataria greceasca.
Pentru preparare nu aveti nevoie decat de 4-5 plante de papadie, culese cu radacina cu tot, de preferat inainte de inflorire.
Din radacini, dupa spalare, puteti prepara un ceai cu bune efecte in reglarea glicemiei si reducerea dereglarilor hormonale provocate de menopauza. Frunzele dupa ce se spala bine, se taie nu foarte marunt, dar se pot lasa si intregi, daca sunt foarte tinere. Se asaza intr-un castron de salata. Peste ele se toarna putin ulei presat la rece extravirgin CARDINAL ( ulei de floarea soarelui sau ulei de susan ) si se acreste totul cu zeama de lamaie dupa gust.
Pentru variatie, puteti inlocui uneori lamaia cu o solutie de 50%apa si 50% pulbere de catina, tinuta la macerat cateva ore. Aceasta solutie este la fel de bogata in vitamina C, dar si in alte vitamine, specifice fructelor de catina.
Dupa aceste simple operatii, salata e numai buna de servit, avand un gust foarte fin amarui, combinat cu un gust diafan de planta verde si tanara, care va va umple de bucuria primaverii.
Va doresc pofta buna si un surplus de vitamine care sa va revigoreze organismul!
Daca v-a placut reteta copiati codul de mai jos si adaugati-l pe blogul dvs.