Meniu
Bine ati venit Semintele de floarea soarelui atente selectionate Cardinal-ulei de floarea soarelui presat la rece. Uleiuri presate la rece extra virgine diverse Ulei de floarea soarelui pentru salate fine Ulei de dovleac uleiuri presate la rece Cardinal-sanatate prin nutritie 20 de ani de activitate Seminte de dovleac, in, susa pungi cu seminte si faini diverse
 
Cos cumparaturi
 
 
Cautare
 
spacer

Colectie de retete alimentare si preparate cu ulei presat la rece

Salata de papadie cu ulei presat la rece extravirgin

 E primavara, urzicile, spanacul, salata verde, ceapa si usturoiul verde, precum si ridichile de luna sunt in elementul lor. Sunt alimentele de sezon responsabile de sanatatea si revigorarea organismului nostru.

Azi toata lumea stie ca o alimentatie bazata pe consumul de plante verzi este o puternica sursa de vitalitate si energie. Cu atat mai mult in acest anotimp cand aceste plante sunt tinere, fragede, pline de seva.

Papadia este planta romaneasca echivalenta cu rucola, planta inrudita care se foloseste in bucataria altor popoare si se gaseste mai tot timpul anului in supermarket.

Combinatia dintre vitaminele aflate in frunzele verzi de papadie tanara, culeasa de pe pamantul reavan de primavara si vitaminele aflate cu prisosinta in toata gama de uleiuri presate la rece CARDINAL dau o formula care este recunoscuta imediat de organism ca sursa de multiple vitamine naturale. De aceea el le asimileaza cu usurinta si le foloseste eficient in metabolismul sau.

salata de papadie cu ulei presat la rece

 

 

Mai putin cunoscuta la noi, salata de papadie este foarte apreciata in bucataria greceasca.

Pentru preparare nu aveti nevoie decat de 4-5 plante de papadie, culese cu radacina cu tot, de preferat inainte de inflorire. 

Din radacini, dupa spalare, puteti prepara un ceai cu bune efecte in reglarea glicemiei si reducerea dereglarilor hormonale provocate de menopauza. Frunzele dupa ce se spala bine, se taie nu foarte marunt, dar se pot lasa si intregi, daca sunt foarte tinere. Se asaza intr-un castron de salata. Peste ele se toarna putin ulei presat la rece extravirgin CARDINAL ( ulei de floarea soarelui sau ulei de susan ) si se acreste totul cu zeama de lamaie dupa gust.

Pentru variatie, puteti inlocui uneori lamaia cu o solutie de 50%apa si 50% pulbere de catina, tinuta la macerat cateva ore. Aceasta solutie este la fel de bogata in vitamina C, dar si in alte vitamine, specifice fructelor de catina.

Dupa aceste simple operatii, salata e numai buna de servit, avand un gust foarte fin amarui, combinat cu un gust diafan de planta verde si tanara, care va va umple de bucuria primaverii.

Va doresc pofta buna si un surplus de vitamine care sa va revigoreze organismul!

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

 Daca v-a  placut reteta copiati codul de mai jos si adaugati-l pe blogul dvs.

 BannerFans.com