Nu trebuie să treci oceanul
Ca să mănânci ca sud-americanul.
Iată un fel de mâncare mexican
Cu ulei de Teleorman.
Ingrediente
- 4 tortillas
- 1/2 ardei gras galben
- 1/2 ardei gras rosu
- 1 ceapa rosie taiata marunt
- 2 rosii decojite si tocate marunt
- 1 zucchini razuit
- 200 gr porumb dulce (am folosit conserva de la SunFood)
- 200 gr fasole rosie (din conserva)
- 100 gr parmezan razuit
- 300 ml suc de rosii
- 1 chilli tocat marunt
- ulei de floarea soarelui de la Cardinal
- sare, piper
Plan de lucru
-
Calim ceapa , apoi adaugam ardeiul tocat marunt (poza 2).Adaugam rosiile decojite si tocate (poza 3),apoi si zuccini razuit (poza 4).
Lasam pe foc pana se fac legumele, condimentam cu sare, piper, chili. Apoi adaugam si porumbul si fasolea rosie (poza 5).Mai lasam pe foc cateva minute si gata umplutura pentru enchiladas. - Punem din această compozitie pe fiecare tortilla (poza 6).Rulam si asezam intr-un vas termorezistent (poza 7).Acoperim aceste enchiladas cu sosul de rosii, presaram parmezan (poza 8).
- Lasam la cuptorul incins pentru 30 minute la 170 grade pana se rumenesc (poza 9).
- Pofta buna! (poza 10)