cu colesterolul si, sau cu trigliceridele!!!
Pentru a-si putea permite acest rasfat culinar, ei trebuie sa faca mai intai o cura
de minim 7 zile de ulei de dovleac sau de ulei din samburi de struguri
(o lingura inainte de fiecare masa)
Pana sa-si intre in drepturi cartofii noi, eu m-am descurcat si
cu cei vechi. Va garantez ca vecinii vor sta la usa voastra, cu
un codru de paine, adulmecand mirosul.
Si ca sa aiba de ce va injura, aruncati pe gratar niste ceafa
de porc marinata.
Ingrediente:
3 kg de cartofi
8 catei de usturoi, de preferat romanesc
sare
cimbru
salvie
condimente pentru friptura de pui
(nu va speriati, merg foarte bine si cu cartofii)
Pentru friptura
2 bucati ceafa de porc marinata de circa 350 de g fiecare
( eu am gasit la Angst)
Preparare:
Incepem cu inceputul: apridem cuptorul, sa aiba timp sa se icinga
bine.
Curatam, spalam si taiem cuburi cartofii.
Curatam, spalam, taiem si pisam usturoiul.
Ii punem intr-o tava termorezistenta ii amestecam cu usturoiul si
cu uleiul si le facem un masaj cu condimentele, dupa gust.
Adaugam doua cani de apa, pe care o turnam pe marginea tavii.
Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptorul bine incins,
pentru treizeci de minute.
Scoatem folia, cu grija sa nu ne frigem si mai lasam cam treizeci
de minute (in functie de cuptor), pana devin aurii.
Incingem grillul si punem ceafa de porc marinata.
Mie imi place mai "in sange"( adica facuta mai putin).
Daca vreti sa fie mai bine facuta o crestati din loc in loc sau o
taiati pur si simplu in doua, pe grosimmea ei.
O lasati pana se rumeneste bine.
Sevim alaturi de cartofi si de un pahar, doua, trei, de vin.
Pofta buna!
Cititi mai multe retete de la acelasi blogher cu un click pe imagine: