- Salata de rosii o diversitate de arome, gust si culoare
- Fasole batuta - din bucataria traditionala romaneasca
- Zacusca cu ulei presat la rece extravirgin Cardinal
- Salata de papadie cu ulei presat la rece extravirgin
- Uleiuri presate la rece din oferta 2E PROD
- Fasole teci cu ulei de susan Cardinal
- Salata de naut si ulei de dovleac
- MUFFINS CU PULBERE DE CATINA
- Salata de varza alba cu susan si ulei presat la rece extravirgin Cardinal de susan
- Uleiuri presate la rece- sanatate curata intr-o salata minunata
- Reteta zilei: FURNICI IN COPAC (din traditia asiatica)
- Salata din icre de crap cu ulei presat la rece extravirgin de dovleac CARDINAL
- Ulei presat la rece extravirgin de nuca intr-o salata delicioasa cu telina si conopida
- Pui cu ulei presat la rece extravirgin de susan
- Preparat detoxifiant si intaritor al sistemului imunitar
- Salata orientala cu ulei presat la rece extravirgin Cardinal
- Salata cu ulei presat la rece extravirgin Cardinal(ulei de dovleac), cu fasole rosie si avocado
- Tahini-preparat cu ulei presat la rece extravirgin de susan si faina de susan
- Salata mixta cu ulei presat la rece extravirgin Cardinal de floarea soarelui
- Promotie 1-18 aprilie 2017
- Echiladas cu porumb dulce si fasole rosie
- Chiftelute de soia
- Retete de Pasti - Drob de pui in foetaj
- Cartofi la cuptor cu ceafa de porc marinata
- Salata energizanta de primavara
- Friganele
- Tocanita cu carne si legume
- Painea din faina de struguri - bruschette delicioase
Colectie de retete alimentare si preparate cu ulei presat la rece
Salata de rosii o diversitate de arome, gust si culoare
Banala salata de rosii, pe care o stim cu totii, poate fi preparata in extrem de multe feluri, daca introducem mai multe variabile in diversitatea ingredientelor, incepand de la legume, plante aromate si ulei. Desigur, am sa va recomand ulei presat la rece CARDINAL, in oricare dintre variantele lui, cu aroma foarte discreta si gust placut. Pentru salatele de rosii eu prefer: ulei de floarea soarelui, ulei de susan si ulei de nuca.
Salata de rosii cu ceapa si patrunjel, cu dressing pe baza de ulei presat la rece de floarea soarelui este racoroasa si extrem de zemoasa, daca se folosesc rosiile dupa ce s-au tinut la frigider minim 1/2 ora. Secretul este ca ele sa stea taiate in felii subtiri si presarate cu sare, ca sa-si lase cat mai mult suc in castron. Peste acest suc se adauga ulei si apoi se amesteca usor cu doua furculite, astfel incat sa nu se zdrobeasca feliile de rosii, dar sa se unga toate cu dressingul din castron. Se adauga ceapa taiata julien, cat mai subtire, precum si patrunjelul tocat. Daca va place, puteti adauga cateva fasii de ardei gras si salata este gata de servit.
Salata de rosii cu usturoi si busuioc(sau menta), cu dressing pe baza de ulei presat la rece de susan este o varietate de salata care poate fi servita ca fel principal la o gustare de dupa amiaza, sau ca salata alaturi de o friptura la gratar.
Rosiile taiate in cuburi cu latura de cca 2 cm se sareaza si se lasa in castron 5-10 minute, dupa care se amesteca cu dressingul preparat din mujdei de usturoi, ulei presat la rece de susan si frunze de busuioc alimentar taiate marunt si eventuial zdrobite putin. Daca va place, puteti inlocui busuiocul cu menta, dar gustul nu va mai fi atat de bine asortat cu usturoiul, ci mai degraba cu lamaia.
Sucul de rosii coapte, cu usturoi, busuioc si ulei presat la rece de nuca este, dupa mine, regele tuturor preparatelor din rosii. Se coc rosiile pe gratar, se curata de coaja, se zdrobesc cu furculita dupa ce s-au inmuiat bine si sucul gros obtinut se amesteca cu usturoiul pisat si cu frunzele de busuioc usor zdrobite. Apoi se adauga putin ulei presat la rece de nuca. Daca mai ineci in el si vreo doua fripturi la gratar, fie ele de pui sau din ceafa de porc, ai un deliciu de preparat care poate fi servit ca fel principal la orice pranz sau cina.
Daca v-a placut articolul nu uitati sa dati un like/share. Multumim.
Surse foto:
http://www.restaurantedelux.ro/
https://carmensitascuisine.wordpress.com
http://restaurantlahopu.ro/