Meniu
Bine ati venit Semintele de floarea soarelui atente selectionate Cardinal-ulei de floarea soarelui presat la rece. Uleiuri presate la rece extra virgine diverse Ulei de floarea soarelui pentru salate fine Ulei de dovleac uleiuri presate la rece Cardinal-sanatate prin nutritie 20 de ani de activitate Seminte de dovleac, in, susa pungi cu seminte si faini diverse
 
Cos cumparaturi
 
 
Cautare
 
spacer

Colectie de retete alimentare si preparate cu ulei presat la rece

Fasole batuta - din bucataria traditionala romaneasca

Fasolea batuta poate fi preparata in mai multe moduri si fiecare preparat are alt gust, in functie de ingredientele adaugate. E de preferat sa folositi uleiul presat la rece, care este mult mai consistent decat cel rafinat si aduce un plus de gust preparatului.

In principiu, baza o constituie fasolea bine fiarta, scursa de toata apa in care a fiert, transformata in pasta cu blenderul sau doar prin amestecare cu o lingura de lemn, imediat dupa fierbere, cand este calda inca.

fasole batuta cu ulei presat la rece

 

Pasta de fasole obtinuta se amesteca usor, ca la maioneza, cu o cantitate consistenta de ulei presat la rece (atat cat poate ea sa absoarba) dupa ce in uleiul respectiv s-a calit in prealabil o ceapa taiata Julien.

Fasolea batuta se potriveste de sare dupa gust, se aseaza intr-un castron si se orneaza cu ceapa calita si cu marar tocat(dupa gust).

Partea interesanta abia acum urmeaza: 

Folosind ca baza acest preparat puteti obtine mai multe feluri de mancare, cu gusturi si aspecte diferite:

1. Adaugati la fasolea batuta 1-2 lingurite de pasta de rosii cativa catei de usturoi pisat si amestecati bine. Serviti cu ardei copti si stropiti cu ulei presat la rece de floarea soarelui sau de dovleac si cu otet.

2. Adaugati la fasolea batuta cu ulei presat la rece de floarea soarelui si cateva lingurite de ulei de dovleac(dupa gust) si amestecati. Gustul si aroma preparatului se vor schimba considerabil, dandu-i o savoare deosebita.

3. Bateti fasolea cu ulei de floarea soarelui presat la rece crud, neprajit, dupa care la sfarsit adaugati 2-3 linguri de ulei, de preferinta tot presat la rece, in care ati prajit cateva feliute foarte subtiri de Bacon, costita sau ciolan de porc afumat. Ornati preparatul cu bucatelele de carne afumata prajite.

Sper ca v-am dat cateva sfaturi utile. Dati mai departe, nu se stie cine are nevoie urgenta de ele.