- Salata de rosii o diversitate de arome, gust si culoare
- Fasole batuta - din bucataria traditionala romaneasca
- Zacusca cu ulei presat la rece extravirgin Cardinal
- Salata de papadie cu ulei presat la rece extravirgin
- Uleiuri presate la rece din oferta 2E PROD
- Fasole teci cu ulei de susan Cardinal
- Salata de naut si ulei de dovleac
- MUFFINS CU PULBERE DE CATINA
- Salata de varza alba cu susan si ulei presat la rece extravirgin Cardinal de susan
- Uleiuri presate la rece- sanatate curata intr-o salata minunata
- Reteta zilei: FURNICI IN COPAC (din traditia asiatica)
- Salata din icre de crap cu ulei presat la rece extravirgin de dovleac CARDINAL
- Ulei presat la rece extravirgin de nuca intr-o salata delicioasa cu telina si conopida
- Pui cu ulei presat la rece extravirgin de susan
- Preparat detoxifiant si intaritor al sistemului imunitar
- Salata orientala cu ulei presat la rece extravirgin Cardinal
- Salata cu ulei presat la rece extravirgin Cardinal(ulei de dovleac), cu fasole rosie si avocado
- Tahini-preparat cu ulei presat la rece extravirgin de susan si faina de susan
- Salata mixta cu ulei presat la rece extravirgin Cardinal de floarea soarelui
- Promotie 1-18 aprilie 2017
- Echiladas cu porumb dulce si fasole rosie
- Chiftelute de soia
- Retete de Pasti - Drob de pui in foetaj
- Cartofi la cuptor cu ceafa de porc marinata
- Salata energizanta de primavara
- Friganele
- Tocanita cu carne si legume
- Painea din faina de struguri - bruschette delicioase

Colectie de retete alimentare si preparate cu ulei presat la rece
Tocanita cu carne si legume
Pentru pranzul de azi va propunem un super preparat traditional romanesc pregatit cu ulei presat la rece CARDINAL de draga noastra prietena si clienta Tia Flamand ! Multumim, doamna Tia!
Va oferim o reteta simpla pentru acest preparat care, dupa cate stiu, se cheama tochitura in Moldova, gulas in Ardeal si tocanita in Muntenia. Bineanteles ca desi preparatul este, in mare, cam la fel, exista si diferente esentiale intre cele 3 mancaruri traditionale ale fiecarei zone geografice:
Gulasul se prepara mai ales din carne de vita
Tochitura contine musai si niscai bucatele de carnati si costita, se prepara cu precadere din carne de porc si se serveste cu mamaliguta calda (mmm! nici nu mai vreau sa ma gandesc, ca-mi lasa gura apa)
Dar nici cu tocana munteneasca nu mi-e rusine, ca e de neuitat dulceata pe care i-o da ceapa calita si condimentele bine asortate.
Ingrediente
2-3 cepe taiate julien (cine doreste poate adauga si 4-5 catei de usturoi taiati in doua fiecare)
2-3 rosii sau o lingura de bulion
2 cartofi mai marisori
100 ml ulei presat la rece de floarea soarelui CARDINAL
condimente: sare,cimbru, piper pisat, ardei boia (iute sau dulce- dupa gust)
300gr. carne de vita sau de porc(dupa gust) taiata cuburi
Se caleste carnea in ulei, apoi se scoate pe o farfurie. Se caleste si ceapa taiata julien in acelasi ulei in care s-a calit carnea. Cand ceapa este aurie, se pun rosiile(bulionul) condimentele, carnea si se acopera totul cu apa. Se lasa la fiert, completandu-se mereu cantitatea de apa pierduta la fiert, pana cand se fragezeste carnea foarte bine. Cand carnea e aproape fiarta, se adauga si usturoiul taiat si cartofii taiati cuburi mai mari. Dupa ce carnea este bine fiarta si cartofii de asemenea, se ia tocanita de pe foc. Se serveste calda, ornata cu marar sau busuioc alimentar, dupa gust. Cei ce doresc sa aiba si ceva beneficii pentru sanatate cum ar fi un tranzit intestinal mai bun sau o deparazitare intestinala, pot adauga la servire, in farfurie, o lingurita de ulei de dovleac presat la rece CARDINAL, care ii va da mancarii si o aroma aparte.
Va dorim pofta buna! Invitati-va si prietenii sa citeasca aceasta reteta, poate sunt si ei interesati.