Meniu
Bine ati venit Semintele de floarea soarelui atente selectionate Cardinal-ulei de floarea soarelui presat la rece. Uleiuri presate la rece extra virgine diverse Ulei de floarea soarelui pentru salate fine Ulei de dovleac uleiuri presate la rece Cardinal-sanatate prin nutritie 20 de ani de activitate Seminte de dovleac, in, susa pungi cu seminte si faini diverse
 
Cos cumparaturi
 
 
Cautare
 
spacer

Colectie de retete alimentare si preparate cu ulei presat la rece

Tocanita cu carne si legume

 Pentru pranzul de azi va propunem un super preparat traditional romanesc pregatit cu ulei presat la rece CARDINAL de draga noastra prietena si clienta Tia Flamand ! Multumim, doamna Tia!

Va oferim o reteta simpla  pentru acest preparat care, dupa cate stiu, se cheama tochitura in Moldova, gulas in Ardeal si tocanita in Muntenia. Bineanteles ca desi preparatul este, in mare, cam la fel, exista si diferente esentiale intre cele 3 mancaruri traditionale ale fiecarei zone geografice:

Gulasul se prepara mai ales din carne de vita

Tochitura contine musai si niscai bucatele de carnati si costita, se prepara cu precadere din carne de porc si se serveste cu mamaliguta calda (mmm! nici nu mai vreau sa ma gandesc, ca-mi lasa gura apa)

Dar nici cu tocana munteneasca nu mi-e rusine, ca e de neuitat dulceata pe care i-o da ceapa calita si condimentele bine asortate.

 

tocanita

Ingrediente

2-3 cepe taiate julien (cine doreste poate adauga si 4-5 catei de usturoi taiati in doua fiecare)

2-3 rosii sau o lingura de bulion

2 cartofi mai marisori

100 ml ulei presat la rece de floarea soarelui CARDINAL

condimente: sare,cimbru, piper pisat, ardei boia (iute sau dulce- dupa gust)

300gr. carne de vita  sau de porc(dupa gust) taiata cuburi

Se caleste carnea in ulei, apoi se scoate pe o farfurie. Se caleste si ceapa taiata julien in acelasi ulei in care s-a calit carnea. Cand ceapa este aurie, se pun rosiile(bulionul) condimentele, carnea si se acopera totul cu apa. Se lasa la fiert, completandu-se mereu cantitatea de apa pierduta la fiert, pana cand se fragezeste carnea foarte bine. Cand carnea e aproape fiarta, se adauga si usturoiul taiat si cartofii taiati cuburi mai mari. Dupa ce carnea este bine fiarta si cartofii de asemenea, se ia tocanita de pe foc. Se serveste calda, ornata cu marar sau busuioc alimentar, dupa gust. Cei ce doresc sa aiba si ceva beneficii pentru sanatate cum ar fi un tranzit intestinal mai bun sau o deparazitare intestinala, pot adauga la servire, in farfurie, o lingurita de ulei de dovleac presat la rece CARDINAL, care ii va da mancarii si o aroma aparte. 

Va dorim pofta buna! Invitati-va si prietenii sa citeasca aceasta reteta, poate sunt si ei interesati.