Meniu
Bine ati venit Semintele de floarea soarelui atente selectionate Cardinal-ulei de floarea soarelui presat la rece. Uleiuri presate la rece extra virgine diverse Ulei de floarea soarelui pentru salate fine Ulei de dovleac uleiuri presate la rece Cardinal-sanatate prin nutritie 20 de ani de activitate Seminte de dovleac, in, susa pungi cu seminte si faini diverse
 
Cos cumparaturi
 
 
Cautare
 
spacer

Colectie de retete alimentare si preparate cu ulei presat la rece

Ulei presat la rece extravirgin de nuca intr-o salata delicioasa cu telina si conopida

ulei de nucaIncepand din toamna trebuie sa ne preocupe cum sa oferim organismului cat mai mult din necesarul de vitamine si minerale. Telina se dovedeste a fi o alegere ideala, deoarece aceasta leguma contine vitamina A, B1, B2, C, precum si mineralele sodiu, potasiu, calciu si fosfor. Datorita elementelor sale constitutive, telina este mult folosita in terapeutica multor afectiuni, folosindu-se atat radacina, cat si tulpinile si frunzele de telina.

Aceasta reteta foloseste ca ingrediente telina si conopida extrem de bogate in vitamine, dar si caisele uscate. O combinatie gastronomica inedita si foarte potrivita pentru aceasta perioada!

conopida

Ingrediente si cantitati:

1 conopida mijlocie;
1 telina rasa pe razatoare
2 linguri seminte crude decojite de dovleac;
24 jumatati de caise uscate (lasate 12 ore la inmuiat);
2 linguri ulei presat la rece extravirgin de nuca

telina


Mod de preparare:

Din caisele inmuiate si ulei presat la rece extravirgin de nuca se prepara un piure. Se rade conopida si se portioneaza in niste castroane mici. Se adauga telina rasa  deasupra conopidei. Se adauga piureul de caise, se decoreaza totul cu semintele de dovleac si se serveste. Piureul de caise poate fi inlocuit si cu maioneza, dupa gust.

 Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

ulei de nuca

decembrie 2010