Meniu
Bine ati venit Semintele de floarea soarelui atente selectionate Cardinal-ulei de floarea soarelui presat la rece. Uleiuri presate la rece extra virgine diverse Ulei de floarea soarelui pentru salate fine Ulei de dovleac uleiuri presate la rece Cardinal-sanatate prin nutritie 20 de ani de activitate Seminte de dovleac, in, susa pungi cu seminte si faini diverse
 
Blog
 
 
Cos cumparaturi
 
 
Cautare
 
spacer

Informatii si articole utile legate de uleiurile presate la rece

ulei de soiaDoar de cativa ani, indemnati de cresterea alarmanta a populatiei, si in cautarea unui aliment sustenabil care va putea sustine pe viitor intreaga populatie a planetei, cercetatorii au descoperit proprietatile culinare ale boabelor de soia.

Nu numai ca soia este un produs hranitor, insa cercetatorii au remarcat proprietatile sale terapeutice.

Persoanele care consuma soia regulat sunt mai putin expuse la boli cardiovasculare provocata de o alimentatie bogata in grasimi si zaharuri, si asta pentru ca soia are capacitatea de a regla nivelul colesterolului din sange.

Mai mult de atat, produsele din soia contin calciu si izoflavonoide, hormoni naturali, care actioneaza in scaderea riscului de osteoporoza.

Laptele de soia nu contine la fel de mult calciu precum laptele de vaca, insa absorbtia este mult mai rapida in organism.

Daca vorbim despre proteine, atunci trebuie spus ca soia contine la fel de multe proteine ca si carnea. In plus, are un continut mare de fier, vitamine B si fibre.

In Japonia, datorita dietei cu soia, nici macar nu exista un termen medical care sa denumeasca bufeurile cauzate de menopauza.

editat: 12.12.2012