Meniu
Bine ati venit Semintele de floarea soarelui atente selectionate Cardinal-ulei de floarea soarelui presat la rece. Uleiuri presate la rece extra virgine diverse Ulei de floarea soarelui pentru salate fine Ulei de dovleac uleiuri presate la rece Cardinal-sanatate prin nutritie 20 de ani de activitate Seminte de dovleac, in, susa pungi cu seminte si faini diverse
 
Blog
 
 
Cos cumparaturi
 
 
Cautare
 
spacer

Informatii si articole utile legate de uleiurile presate la rece

 DE CE SA FOLOSITI ULEIURI PRESATE LA RECE IN LOCUL CELOR RAFINATE

Ați gustat vreodată uleiul pe care îl folosiți în propria gospodărie? Nu? Vă sfătuim să o faceți. Uleiul este, totuși, un ingredient pe care-l folosiți zilnic în alimentația dvs. și a familiei dvs.Dacă folosiți ulei presat la rece,extravirgin Cardinal, gustându-l veți avea plăcuta surpriză să constatați ca are un gust plăcut de semințe și un miros de asemenea plăcut, natural. Uleiul presat la rece, extravirgin, Cardinal din seminte de floarea soarelui, dar si de dovleac, susan, nuca, in, soia, NU este amarui, nici iute si nu are miros neplacut, asa cum unii autori sustin ca trebuie sa fie uleiul presat la rece!!!Uleiul presat la rece Cardinal este fabricat in cantitati limitate, tocmai pentru a putea controla cu atentie intregul proces tehnologic, extrem de laborios si cu randamente relativ mici.Asa se obtine calitatea excelenta a uleiului Cardinal, cunoscut ca un produs superior si folosit de multi ani de catre consumatori de elita, cu acces la informatie si interesati de o alimentatie sanatoasa, in folosul sanatatii lor si al intregii familii. 

ulei

 

 

 

 

Pentru uleiurile presate la rece Cardinal, am conceput o tehnologie proprie de selectare, pana la purificarea totala a semintelor de foarte buna calitate. Presarea acestor seminte se realizeaza cu ajutorul unor utilaje speciale, de asemenea de conceptie proprie, produse in exemplare unice, care realizeaza o stoarcere a uleiului foarte delicata, la temperaturi de presare apropiate de temperatura corpului uman.  Printr-o tehnologie proprie, ce imbina tehnici traditionale cu elemente de varf tehnologic, filtrarea se realizeaza numai mecanic, FARA NICI UN ADAOS si are ca rezultat un ulei pur, FARA PIC DE APA, de o limpiditate deosebita, stabila chiar si la variatii mai mari ale temperaturii ambientului.

Acesta este procedeul nostru unic, original, prin care reusim sa producem un ulei natural, cu un mare continut de viatmine si acizi grasi polinesaturati, benefic pentru organismul uman, avand chiar si unele efecte curative, asa cum puteti citi accesand pagina de prezentare a fiecarui ulei de pe site.

DE CE NU ULEIURILE RAFINATE CHIMIC?

Daca folositi un ulei rafinat, gustandu-l veti observa ca nu are nici miros, nici gust de seminte. Poate avea doar un gust gretos si un continut substantial de apa, care se evapora la incingere, producand o vizibila diminuare a cantitatii de ulei in timpul prajirii alimentelor.   


 Uleiurile produse pe cale industriala,in cantitati foarte mari, de zeci si sute de tone pe zi, sunt rafinate chimic. Rafinarea industriala a unui ulei este de regula chimica si presupune  indepartarea  unor substante si corpuri straine  prin metode fizice si chimice.
Dar in urma rafinarii chimice, rezulta un produs ce, desi il numim ulei, contine  o prea mica parte din uleiul initial, continut in semintele din care a fost extras, avand in plus si apa, dar si resturi toxice insemnate din substantele chimice  cu care a fost rafinat.
 Acest lucru se intampla deoarece industria producatoare de ulei RAFINAT s-a dezvoltat pe principiul  rentabilizarii maxime, chiar si in detrimentul calitatii. Fara o prea severa  selectare a semintelor, pentru a se obtine un randament mare, extractia se face din seminte incinse, chiar prajite. Uleiul brut obtinut , supus astfel unui proces de rancezire rapida, nu poate fi  consumat ca atare datorita gustului si mirosului extrem de neplacute. Pentru cosmetizarea acestui produs, se recurge la rafinare fizica si chimica . In prima parte a rafinarii, cu  soda caustica (NAOH) se neutralizeaza marea majoritate a acizilor grasi polinesaturati ce se transforma in sapun . Dupa indepartarea sapunului, uleiul  se filtraza si se trateaza cu acid sulfuric (H2SO4) sau mai nou cu acid fosforic pentru neutralizare si pentru ca uleiul sa aiba un aspect sclipitor . In final dupa ce a fost incalzit de citeva ori pana la temperaturi de peste 150 C uleiul  rafinat se mai spala cu abur supra incalzit(300 C) pentru a se decolora si indeparta toate mirosurile nedorite, dar si pentru a se introduce o cantitate de apa care sa-i sporeasca si mai mult rentabilitatea financiara .  Din acest moment uleiul rafinat chimic capata un nume si este mai cautat sau nu pe piata, in functie de pret si de reclama ce i se va face. Consumatorul  va spune ca este mai bun sau mai rau , apreciind doar culoarea si evident gustul care, gretos fiind, nu-i excita intr-un mod prea placut papilele gustative.
Iata ce consuma persoanele care includ in alimentatia lor uleiuri rafinate !
 

Aveti acum explicatia de ce persoanele cu stomac sensibil nu suporta prajelile , de ce se consuma atat de mult ulei rafinat (30%ulei+70%apa) la o mancare gatita, de ce ne simtim rau cand consumam mancaruri si sosuri pe baza de legume prajite in ulei. Exemplul cel mai reprezentativ este zacusca, care preparata cu ulei rafinat nu poate fi consumata de persoane cu digestie dificila, dar preparata cu ulei Cardinal poate satisface cele mai sensibile gusturi si nu provoaca neplaceri gastrice nimanui. .


Explicatia vine singura:


•oricat de bine s-ar doza soda caustica ,sau acidul sulfuric  o parte din aceste substante raman in continutul uleiului rafinat chimic si este ingerata odata cu alimentele preparate cu ulei rafinat chimic.
•incalzirile repetate distrug si altereaza intr-un ulei rafinat chimic tot ce ar mai fi ramas la presare din uleiul vegetal pur.
 la final uleiul rafinat chimic se mai "innobileaza" cu un conservant  pentru ca sa nu se rancezeasca nici peste 2 ani de la fabricatie . Usor de observat este si procentul de apa pe care o contine inglobata prin tehnologia de rafinare, care depaseste lejer 50%. Asa se explica evaporarea nefireasca a uleiului rafinat chimic, dupa fiecare prajire.

Din ce in ce mai mult, pentru marirea extractiei de ulei industrial, rafinat chimic si implicit,  micsorarea pretului de vanzare,  se foloseste   spalarea cu benzen a reziduurilor de seminte rezultate de la prima presare si eliminarea benzenului din uleiul rezultat, prin evaporare. (Tehnologiile moderne de producere a uleiului rafinat chimic nici nu mai prevad stoarcerea mecanica ci direct extractia cu solvent ) Aceasta in conditiile in care benzenul are o fractie volatila, care se evapora si una grea, care nu se evapora si care este cancerigena. Ghiciti singuri ce fel de ulei rafinat rezulta in urma unei asemenea operatii !

Daca articolul vi s-a parut interesant, distribuiti-l si prietenilor dvs.

editat: 10.08.2005

ulei presat la rece