Meniu
Bine ati venit Semintele de floarea soarelui atente selectionate Cardinal-ulei de floarea soarelui presat la rece. Uleiuri presate la rece extra virgine diverse Ulei de floarea soarelui pentru salate fine Ulei de dovleac uleiuri presate la rece Cardinal-sanatate prin nutritie 20 de ani de activitate Seminte de dovleac, in, susa pungi cu seminte si faini diverse
 
Blog
 
 
Cos cumparaturi
 
 
Cautare
 
spacer

Informatii si articole utile legate de uleiurile presate la rece

CUM SA ALEGI UN ULEI DE CALITATE?

Denumirea de Extravirgin adaugata dupa aceea de Ulei presat la rece trebuie sa va duca cu gandul la o calitate de exceptie, data in primul rand de valoarea aciditatii produsului, inscrisa chiar pe eticheta acestuia.

Nu orice ulei presat la rece este si extravirgin. Adica dupa presarea semintelor la rece, uleiului presat la rece i se pot aplica tehnici de incalzire, care distrug vitaminele,acizii grasi polinesaturati si  cresc aciditatea uleiului. Se pot aplica de asemenea tehnici de rafinare chimica ce distrug puritatea uleiului, aditivandu-l cu apa si diferiti compusi chimici. In acest caz, acest ulei presat la rece nu mai este un ulei extravirgin. Pentru a crea confuzie, producatorii acestor uleiuri le vand totusi sub denumirea de ulei presat la rece    sau  ulei de prima presa si evita cu buna stiinta sa mai aminteasca de operatiile ulterioare: incalzirea si chimizarea, pe care le-au aplicat in fabricatia acestor produse.

Venind in ajutorul consumatorului, astfel incat el sa poata alege o calitate cat mai buna in cunostinta de cauza, uleiul Cardinal poarta si denumirea de Ulei Extravirgin. Aceasta denumire arata ca este obtinut printr-o tehnologie bio, care nici inainte si nici dupa presarea la rece a semintelor de foarte buna calitate nu altereaza cu nimic proprietatile fizico-chimice ale uleiului natural continut in seminte.

Calitatea de ulei presat la rece extravirgin este definita prin cativa parametri chimici esentiali dintre care cel mai important este aciditatea. Ea trebuie sa fie pe toata durata de garantie a produsului, sub 1% raportat la acidul oleic,daca uleiul este pastrat la intuneric si la temperaturi de max.23 grade Celsius. Aceasta aciditate arata degradarea uleiului. Cu cat ea e mai mare, cu atat uleiul este mai vechi sau a fost supus unor temperaturi ridicate chiar din fabricatie.

Fata de acest standard, uleiul presat la rece extravirgin Cardinal merge pana la aciditati minime de  chiar 0,1%. La aceleasi nivele de performanta se afla si toti ceilalti indicatori chimici ai uleiurilor Cardinal.

In ceea ce priveste gustul, mirosul, limpiditatea uleiului Cardinal, performantele atinse prin tehnologiile folosite la 2E PROD sunt de asemenea ridicate, pana la obtinerea de limpiditate, gust si miros foarte placute, naturale, care se mentin in timp.

Rezultatele analizelor organoleptice, de alfatoxine, aciditate,indice de peroxid si nu numai, efectuate permanent de specialistii firmei 2E Prod atat in microlaboratorul propriu cat si in laboratoare special autorizate, reprezinta garantia ca in procesul de productie au fost  exclusi orice factori de risc asupra sanatatii umane, in toti cei 20 ani de productie.

 

 

 

 

 

ulei presat la rece

 Suportul calitatii de exceptie a acestor uleiuri  este sustinut de profesionalismul si competenta echipei 2E PROD care, in activitatea sa neantrerupta de peste 18 ani, a constientizat in fiecare moment ca  pentru a face lucruri bune si valoroase este nevoie de multa munca, rigurozitate, daruire, pricepere si mai ales de un mare respect fata de consumator.

Adevarata valoare a unui produs e data numai de satisfactia reala si incontestabila a consumatorilor sai.

 Insusi scopul initial al infiintarii acestei firme a fost acela de a crea produse unice, de o reala utilitate, care sa rezolve necesitati majore pentru oamenii care cauta o alternativa naturala de solutionare a problemelor lor de alimentatie si sanatate.  

 Uleiuri presate la rece extravirgine Cardinal constituie un brand care se mentine de 20 de ani  in topul produselor de calitate. 

Daca v-a placut articolul apasati butonul share pentru a-l trimite si prietenilor dvs.

 

 

 

 

 

  

 

.

 

.