Meniu
Bine ati venit Semintele de floarea soarelui atente selectionate Cardinal-ulei de floarea soarelui presat la rece. Uleiuri presate la rece extra virgine diverse Ulei de floarea soarelui pentru salate fine Ulei de dovleac uleiuri presate la rece Cardinal-sanatate prin nutritie 20 de ani de activitate Seminte de dovleac, in, susa pungi cu seminte si faini diverse
 
Blog
 
 
Cos cumparaturi
 
 
Cautare
 
spacer

Informatii si articole utile legate de uleiurile presate la rece

ulei de in presat la rece Uleiul presat la rece de in este produs din seminte de in de foarte buna calitate, printr-o tehnologie de presare la rece speciala, diferita de tehnologia de fabricatie a  tuturor celorlalte uleiuri presate la rece Cardinal. Este un ulei de culoare galbena, cu miros deosebit de placut, specific semintelor de in si cu gustul foarte usor dulce-aromat.

 

 

Uleiul presat la rece,extravirgin de in fabricat prin tehnologia 2E PROD contine vitamina A, E, B6, zinc, magneziu, cupru, fosfor, lecitina.

Ceea ce-l face special fata de celelalte uleiuri presate la rece extravirgine Cardinal este continutul foarte mare de acizi grasi polionesaturati Omega3, cu un rol major in functionarea organismului uman.

Acizii grasi Omega3 se gasesc in foarte putine alimente de origine vegetala: soia, nuca, seminte de in si alimente de origine alimala care sunt doar carnea si grasimea de peste marin. Carnea si grasimea pestilor marini contine si colesterol, de aceea nu este o sursa de omega 3 prea bine tolerata de organism.

Lucrari stiintifice recente recomanda uleiul presat l arece,extravirgin de in ca fiind cea mai bogata sursa vegetala de Omega 3. Aportul de Omega 3 al acestui aliment este asimilat cu usurinta de organism, ceea ce ii asigura protectie impotriva unor afectiuni ca:

-hipertensiunea arteriala, hipercolesterolul si alte boli cardiovasculare

-colon iritabil, dificultati si blocaje in tranzitul intestinal

-afectiuni renale si biliare

-cancer

-afectiuni gastrice

-afectiuni dermatologice(psoriazis, arsuri, arsuri solare)

Acizii grasi Omega 3 au un rol important in functionarea creierului, stimuleaza dinamica functiilor cerebrale, memorarea, invatarea, concentrarea.

 Uleiul presat la rece, extravirgin de in Cardinal este singurul ulei care contine lignani. Aceasta componenta confera acestui ulei proprietati antioxidante, anticancerigene, antivirale si antibacteriene. Cititi mai mult despre folosirea uleiului presat la rece extravirgin de in in tratarea cancerului.

 Tratamentul cu ulei presat la rece, extravirgin de in isi arata eficienta intr-un interval de timp foarte scurt (maxim 1-2 saptamani) daca se administreaza in doze adaptate la stadiul bolii si la receptivitatea organismului. De aceea este cel mai indicat sa se efectueze la recomandarea medicului si sa se monitorizeze prin analize medicale.

Pastrarea uleiului presat la rece extravirgin de in se face la intuneric si la temperaturi de 15-20 grade Celsius. Dupa deschiderea flaconului este de preferat sa se pastreze la frigider.

Acum puteti procura ulei presat la rece extravirgin de in 

editat: 17.06.2013