Meniu
Bine ati venit Semintele de floarea soarelui atente selectionate Cardinal-ulei de floarea soarelui presat la rece. Uleiuri presate la rece extra virgine diverse Ulei de floarea soarelui pentru salate fine Ulei de dovleac uleiuri presate la rece Cardinal-sanatate prin nutritie 20 de ani de activitate Seminte de dovleac, in, susa pungi cu seminte si faini diverse
 
Blog
 
 
Cos cumparaturi
 
 
Cautare
 
spacer

Informatii si articole utile legate de uleiurile presate la rece

Grasimile sunt sau nu indispensabile in alimentatia umana?

 

"Cei mai multi dintre noi am fost bombardati cu informatii despre ce anume este daunator in prezenta grasimilor si uleiurilor in alimentatia noastra. Eu insami cunosc persoane care se tem in asemenea masura de grasimi si uleiuri in regimul lor alimentar incat incearca sa le elimine complet imbratisand pe cat posibil o alimentatie fara grasimi.Dupa ce veti citi insa acest capitol, veti sti de ce o abordare fara grasimi duce la tot atat de multe boli cat si abordarea « las-o naibii, da-mi slanina ».

…………………………………………………………………………
Exista doua grasimi polinesaturate, acidul linolenic(AL) si acidul alfa-linolenic(AAL) fara care corpul uman ar avea parte de un cosmar permanent de disfunctii si insuficiente. Aceste doua grasimi reprezinta caramizile esentiale pentru cladirea structurii celulare normale si functiilor corpului, iar importanta lor este atat de mare incat sunt numite Acizi Gasi Esentiali.

Spre deosebire de multe substante nutritive,acesti acizi nu pot fi produsi de corp ci trebuie asigurati prin alimentatie.

Un regim bogat in alimente din surse vegetale reprezinta un inceput bun pentru mentinerea consumului si echilibrului acizilor grasi esentiali.(...) Acidul linolenic este un acid gras omega-6, iar acidul alfa-linoleic este un acid gras Omega-3.Desi ambele categorii sunt vitale pentru sanatate, ele trebuie sa se gaseasca in corp in echilibru absolut corect,. Cei mai multi cercetatori descriu o proportie sanatoasa ca fiind situata in domeniul 1:1pana la 4:1.
Statisticile arata ca in corpul unui american acest raport este 20:1.
Acest dezechilibru este cauzat de un regim bogat in alimente rafinate, uleiuri rafinate continand substante chimice toxice. Nici unul din aceste alimente nu este vital pentru o buna sanatate. Da, uleiurile omega6 sunt esentiale din punct de vedere terapeutic, dar ele trebuie sa se gaseasca in echilibrul corespunzator cu uleiurile omega3"

(Lalitha Thomas - " 10 alimente esentiale")

Daca articolul ti s-a parut interesant,  poti consulta aici lista  alimentelor bogate in Omega 3, Omega 6, Omega9.