Meniu
Bine ati venit Semintele de floarea soarelui atente selectionate Cardinal-ulei de floarea soarelui presat la rece. Uleiuri presate la rece extra virgine diverse Ulei de floarea soarelui pentru salate fine Ulei de dovleac uleiuri presate la rece Cardinal-sanatate prin nutritie 20 de ani de activitate Seminte de dovleac, in, susa pungi cu seminte si faini diverse
 
Blog
 
 
Cos cumparaturi
 
 
Cautare
 
spacer

Informatii si articole utile legate de uleiurile presate la rece

ulei de floarea soarelui

ORGANISMUL  UNEI PERSOANE ESTE ADAPTAT LA ALIMENTELE PROVENITE DIN LOCURILE IN CARE S-A NASCUT

Preocuparea noastra permanenta de a ridica la cele mai inalte standarde uleiurile presate la rece pe care le producem ne-a determinat sa facem pe parcursul celor 20 de ani de activitate diverse studii nu numai asupra tehnicilor de producere a uleiurilor presate la rece ci si asupra altor aspecte ale vietii legate de consumul de uleiuri presate la rece. Asa am constatat ca in ultima vreme tot mai multe persoane se preocupa de alegerea unei alimentatii sanatoase. Daca cu ani in urma faceau acest lucru mai ales persoanele varstnice, care sufereau de diferite afectiuni, suntem surprinsi in mod pozitiv ca in prezent au aceasta preocupare si multi tineri sanatosi. Ei sunt foarte atenti cu ingredientele pe care le includ in alimentatia lor tocmai pentru a-si mentine sanatatea, pentru a avea un corp sanatos, o viata sanatoasa si pentru a asigura copiilor lor o dezvoltare armonioasa si o educatie corespunzatoare acestui scop.

traditii

 Legati sentimental de traditiile culinare din locurile în care ne-am născut, adoptam in bucataria familiei noastre metodele traditionale de preparare a hranei, desi cu totii realizam ca acest mod de hrănire prezintă neajunsurile lui. Ca sa evite aceste neajunsuri, unii trec de la o extrema la alta, adoptand fie o dieta vegetariana, fie una bazata exclusiv pe cruditati sau alta bazata exclusiv pe meniuri din traditiile altor popoare. 

Abordarea unor scheme de alimentatie extreme poate fi gresita, daca nu tinem cont si de nevoile si reactiile organismului nostru.

 Si aici, daca e sa vorbim despre uleiuri presate la rece, trebuie sa mentionam ca sunt foarte diferiti si abundenti nutrientii pe care un sol bogat ca cel romanesc ii confera uleiului presat la rece de floarea soarelui, ca si uleiului presat la rece de nuca, dovleac, samburi de struguri, in, etc., fata de nutrientii pe care ii ofera uleiului de masline un sol arid si stancos cum e cel pe care cresc maslinii, atat in Grecia cat si pe coastele mediteraneene din Europa de Vest.

Cel mai indicat este sa mentinem un echilibru permanent in alimentatie, sa folosim in special meniurile traditionale din locul unde ne-am nascut, bazate pe legumele, cerealele, fructele care cresc in acele locuri, pentru ca organismul nostru este adaptat pentru aceste ingrediente. Aceste meniuri insa, vor fi adaptate ca mod de preparare la toleranta organismului fiecaruia.
 
Sistemul nostru imunitar, digestia, toate functiile organismului lucreaza optim in conditiile climatice ale zonei in care ne-am nascut. Corpul nostru primeste nutrientii cei mai buni din legumele si fructele care cresc in zona geografica natala. 
 
Din meniurile traditionale ale acestei zone trebuie sa excludem insa modalitatile de preparare foarte agresive, cum sunt prajelile. Sunt de exclus de asemenea grasimile si sarea in exces, painea, patiseria si dulciurile in exces, care in orice organism provoaca odata cu inaintarea in varsta degradari ireversibile.

 Regulile unei hrăniri sănătoase trebuie să urmărească un comportament alimentar chibzuit, simplu şi cât mai natural.

Intr-un cuvant, pentru o viata sanatoasa in alimentatie, la fel ca si in intregul mod de viata al omului, e nevoie de moderatie.
 
Daca v-a placut articolul distribuiti-l catre toti prietenii dvs. Si ei sunt interesati sa aiba o alimentatie sanatosa.