- PROMOTII
- Ulei de floarea soarelui CARDINAL special pentru salate si preparate foarte fine
- Tipuri de uleiuri presate la rece - hrana completa cu efecte terapeutice
- Ulei presat la rece Cardinal -8 motive pentru care clientii prefera aceste uleiuri extravirgine
- Ulei presat la rece, extravirgin: aflati cum sa alegeti un ulei superior
- Uleiuri presate la rece- influenta asupra sanatatii
- Ulei de dovleac - reechilibreaza metabolismul
- Ulei in - remediu anticancer
- Ulei presat la rece de nuca - un puternic antioxidant
- Uleiuri presate la rece folosite in cosmetica
- Ulei presat la rece de mac-un aliment care ajuta organismul sa invinga osteoporoza
- De ce sa folositi uleiuri presate la rece in locul celor rafinate
- Ulei presat la rece de soia- un foarte bun protector impotriva razelor UV
- Aveti dureri reumatice? Instant Genoflex este solutia ideala pentru dumneavoastra
- Soia, alimentul medicament al secolului 21
- Ulei presat la rece Cardinal de nuca folosit la reducerea colesterolului si a riscului de infarct
- Ulei de masaj cu efecte spectaculoase in vindecarea arsurilor solare si a oricaror alte arsuri
- Uleiul de susan presat la rece Cardinal vindeca osteoporoza si ne intinereste pielea
- Ulei presat la rece extravirgin de floarea soarelui CARDINAL
- Ulei presat la rece, extravirgin, de in Cardinal
- Fiecare dintre noi isi poarta lumea in inima sa
- Buna dimineata, prieteni!
- Dezintoxicarea organismului este obligatorie sau optionala?
- Alimente bogate in grasimi esentiale omega-3. omega-6, omega-9
- Grasimile sunt sau nu indispensabile in alimentatia umana?
- Cu emotiile nu-i de glumit
- Hrana sa va fie medicament si medicamente sa va fie alimentele cu care va hraniti.
- Copilul tau va deveni un adult cu o sanatate de fier?
- Uleiurile presate la rece Cardinal - noi parametri de calitate
- Multumiri pentru toti clientii - consumatori de ulei presat la rece CARDINAL
- Ulei de germeni de grau - un miracol care reda pielii tineretea si vitalitatea
- CONCURS: Uleiuri presate la rece
- Lista participantilor la concurs
- Semintele de floarea soarelui - o sursa de vitamine utila pentru sanatatea organismului
- Ulei de nuca -sursa de multiple beneficii pentru sanatate
- Cum te fereste de gripa si raceala uleiul presat la rece de catina CARDINAL
- Uleiuri presate la rece benefice in tratarea arsurilor pielii
- Painea cu faina de struguri
- Uleiuri presate la rece romanesti din seminte romanesti procesate printr-o tehnologie romaneasca
- Paste fericit!
- Cum sa te simti bine in pielea ta?
- Ai un par uscat si tern?Trateaza-l cu ulei presat la rece de nuca
- Ce sa aleg: ulei presat la rece decantat sau filtrat sau extra virgin?
- Ulei presat la rece filtrat - o alegere buna sau nu?
- Uleiul presat la rece extra virgin - alegerea ideala pentru o alimentatie sanatoasa
- Mituri false in domeniul uleiurilor presate la rece
- De ce imbatranim? Energii nevazute stau la baza tuturor lucrurilor si a dezvoltarii lor
- Uleiuri presate la rece prin procedeul Raw Organic Cardinal Technology
- Ulei de dovleac Cardinal - Ulei presat la rece extra virgin
- Ulei din seminte de struguri
- E plina piata de porcarii care se vand ca
Informatii si articole utile legate de uleiurile presate la rece
Ulei de nuca -sursa de multiple beneficii pentru sanatate
Consumul de ulei presat la rece de nuca aduce multiple beneficii pentru sanatate. Ele au fost remarcate inca din 1931 cand cercetatorii au descoperit ca nucile sunt o sursa importanta de vitamina C.
Uleiul presat la rece de nuca este bogat in acizii grasi omega 3, vitaminele B1, B2, si B3, vitamina E si niacina. S-au facut numeroase studii pentru a se evalua efectele si rezultate in urma consumului de ulei presat la rece de nuca, privind prevalenta bolilor, mortalitatii si factorilor de risc pentru diverse conditii.
In prezent, se poate afirma ca un consum regulat de nuci poate preveni mai multe tipuri de boli, dar cel mai important avantaj este ca se va diminua riscul aparitiei afectiunilor cardiace coronariene. Nucile sunt bogate in fitonutrienti si sunt o sursa excelenta de seleniu, fosfor, magneziu, zinc, fier si calciu.
Uleiul presat la rece de nuca a ajuns in atentia specialistilor dupa ce in urma mai multor studii si cercetari s-a ajuns la concluzia ca acesta este o sursa extrem de bogata de antioxidanti si acid elagic.
Antioxidantii prezenti in uleiul de nuca au un rol important in eliminarea toxinelor si a diverselor substante nocive din organism, care sunt indirect sau direct asociate cu dezvoltarea mai multor tipuri de cancer.
Pe de alta parte, acidul elagic impiedica multiplicarea si dezvoltarea celulelor canceroase. Uleiul de nuca este o sursa bogata de cupru si mangan. Acesta contine si melatonina, un hormon responsabil cu reglementarea ceasului biologic al organismului.
Importanta pentru sanatate a uleiului de nuca
Uleiul de nuca ofera multiple beneficii sanatatii. Iata doar cateva dintre acestea:
- Circulatia sangelui - Uleiul de nuca este bogat in grasimi mononesaturate cum ar fi acizii grasi omega-9, ce sustine elasticitatea arterelor si implicit ajuta la imbunatatirea fluxului de sange din organism, reducand sansele de rigidizare a arterelor.
- Reduce riscul aparitiei bolilor cardiace - Uleiul de nuca este benefic pentru sanatatea inimii in special datorita nivelului extrem de ridicat de acid alfa-linoleic care este un tip de acid gras omega-3.
Acidul alfa-linoleic este transformat in acid eicosapentaenoic si acid docosahexaenoic. In urma unui studiu s-a demonstrat ca la persoanele care au consumat zilnic ulei de nuca, a avut loc o imbunatatire semnificativa a sanatatii vaselor de sange, fapt ce stimuleaza o functionare adecvata a inimii si reduce riscul de boli cardiace.
- Ameliorarea inflamatiei - Uleiul de nuca este o sursa buna de grasimi polinesaturate, cum ar fi omega-3 si omega-6, care sunt extrem de utile pentru reducerea inflamatiei care apare in cazul unor boli, cum ar fi artrita.
- Reglarea nivelurilor hormonale - Nucile sunt o sursa extrem de bogata de fitonutrienti. Acestea contin minerale precum seleniu, magneziu, fier, calciu, fosfor si zinc. Toate aceste substante ajuta la mentinerea echilibrului hormonilor din organism.
- Frumusetea pielii - Uleiul de nuca este o sursa buna de vitamina B (contine vitaminele B1, B2, B3) dar si vitamina E si niacina. Toate aceste vitamine contribuie la infrumusetarea si mentinerea sanatatii pielii.
Unii dintre fitonutrienti precum si acizii grasi din compozitia uleiului de nuca fac pielea mai elastica si ii imbunatatesc textura.
- Eczeme - O lingurita de ulei de nuca pe zi ajuta la vindecarea eczemelor si eruptiilor pielii.
- Beneficii antiimbatranire (antiaging) - Uleiul de nuca este bogat in antioxidanti care ajuta la reducerea efectelor radicalilor liberi si previne deteriorarea celulelor, prevenind procesul imbatranirii.
Uleiul de nuca in compozitia preparatelor culinare
Uleiul de nuca are o valabilitate de aproximativ 6-12 luni. Dupa deschidere, recipientul trebuie pastrat intr-un loc racoros, ferit de lumina sau refrigerat pentru a preveni rancezirea.
Uleiul de nuca poate fi folosit la diverse feluri de mancare insa, uleiul de nuca nu este recomandat pentru gatit deoarece temperaturile inalte distrug aroma sa delicata. Poate fi folosit, in schimb in compozitia salatelor sau a preparatelor care contin paste pentru a le oferi un gust deosebit.
Iata catea modalitati de utilizare a uleiului de nuca in preparatele culinare:
- se va amesteca putina smantana cu putin otet sherry si se va turna peste o bucata de somon sau piept de pui fiert. Cateva nuci prajite vor oferi un gust placut mancarii.
- se va amesteca uleiul de nuci cu putin otet sherry, doi catei de usturoi, mustar si sare. Compozitia se va adauga peste salata de andive si ridichii, iar deasupra se va presara putina branza cu mucegai.
- uleiul de nuci este o alternativa delicioasa la uleiul de masline clasic sau sosul vinaigrette pentru salate.
- de asemenea, uleiul de nuci poate fi adaugat intr-un bol de supa din macrise proaspete
- uleiul de nuci este delicios adaugat peste paste, alaturi de putina branza moale, cum ar fi gorgonzola, cateva pastai de fasole verde proaspata sau spanac, sote de ciuperci sau putin patrunjel si usturoi
- se va folosi uleiul de nuci si in compozitia deserturilor pentru a le oferi o aroma placuta, de nuca
- pentru un mic-dejun festiv, se vor stropi cu ulei de nuci briosele sau feliile de cozonac, clatitele cu miere sau sos de ciocolata, acoperite cu cateva felii de pere coapte, banane sau nuci prajite. Toate acestea pot fi insotite de o portie de iaurt grecesc, frisca sau mascarpone.
- se vor unge jumatatile de fructe, cum ar fi piersicile sau nectarinele cu ulei de nuca si miere, inainte de a le coace sau praji si se vor servi alaturi de o cupa cu iaurt sau inghetata.
- branza de capra marinata in ulei de nuca ar putea fi un pranz delicioas alaturi de o salata si paine proaspata. Ueiul ramas poate fi adaugat ca dressing pentru cartofi sau paste.
- se vor taia felii din branza de capra de un centimentru, se vor pune intr-un vas si peste acestea se va presara cimbru proaspat, usturoi zdrobit si piper negru proaspat macinat. Se va adauga peste compozitie ulei de nuca, se va acoperi si se va lasa la rece, la marinat timp de 24 de ore. La acest preparat se pot adauga si cateva ciuperci tocate marunt.
- varza de bruxelles si pastarnacul combinate cu morcovi si cartofi au un gust deosebit daca inainte de a fi servite vor fi stropite cu ulei de nuci
- se vor unge pestele, puiul sau rata cu ulei de nuca, inainte a fi rumenite la gratar sau in tigaie.
Sursa: sfatulmedicului.ro