Meniu
Bine ati venit Semintele de floarea soarelui atente selectionate Cardinal-ulei de floarea soarelui presat la rece. Uleiuri presate la rece extra virgine diverse Ulei de floarea soarelui pentru salate fine Ulei de dovleac uleiuri presate la rece Cardinal-sanatate prin nutritie 20 de ani de activitate Seminte de dovleac, in, susa pungi cu seminte si faini diverse
 
Blog
 
 
Cos cumparaturi
 
 
Cautare
 
spacer

Informatii si articole utile legate de uleiurile presate la rece

Toamna s-a sfarsit si mai toate roadele ei sunt bine asezate in camara, in beci, in butoaie si pe unde mai depoziteaza omil conservele si bucatele la casa lui.

Interesant e daca si-a pus oare gospodarul vreodata intrebarea ce bunatate ramane in tescovina, dupa ce butoaiele gem de placere a plin. Dar tu,
cititorule, stiai oare ce comoara gastronimica se ascunde in ea?
Ei bine, despre semintele de struguri este vorba.
 
Din ele se poate extrage uleiul foarte bun pentru sanatatea celor ce-l consuma si faina(pulberea) din seminte de struguri, fara gluten, folosita la prepararea painii, de asemenea foarte sanatoasa.
 Dincolo de hotarele noastre, painea astfel gatita se bucura de popularitate, pentru ca are calitati exceptionale in comparatie cu faina din cereale:
 

in primul rand nu contine gluten (ce este critic pentru cei cu intoleranta la gluten), nu afecteaza silueta cetatenilor cu un organism predispus spre “depozitare”, 

contine vitamine exclusive, antioxidanti, elemente anitinflamatorii, multiple efecte benefice pentru sistemul vascular, respirator si cel digestiv,

catalizeaza regenerarea tesuturilor,

tonifiaza tenul,

intareste imunitatea 

paine

 Estetic vorbind, faina( pulberea) din seminte de struguri, are un spectru cromatic foarte variat: de la galben deschis pana la cafeniu inchis, in functie de soiul de struguri din care se extrag semintele.

 Va recomandam niste bruschette (tartine traditionale italiene, pe baza de paine prajita) delicioase:

 Incepe totul de la o felie de paine stropita generos cu ulei din seminte de struguri. Acesta are o culoare putin mai inchisa ca cel de masline, e un pic mai dens, este mai volatil, si are o aroma mai accentuata, specifica si inedita (mi s-a intamplat ieri o chestie bizara: mi-am luat cateva tartine la serviciu: dupa o ora nasurile colegiilor au si inceput sa fie gadilate de mireasma de paine cu ulei care a gasit fisura fatala printre straturile de folie alimentara. Eu l-am simtit odata cu ei, dar m-am prins abia peste cateva minute ca din geanta mea venea).

Deasupra am pus o felie de prosciutto crudo (puteti pune si trei, dar o sa va scape senzatiile pe care le poate da painea), rucola si semnite de chimen, atat. Zic asa: a mers cu urale.

 Niste bruschette (tartine traditionale italiene, pe baza de paine usor prajita) aveau sa deschida din alt unghi aromele acestei minunate pite.

 Bruschettele se deosebesc de banalele tartine prin faptul ca painea e prajita, pe ambele parti, fara ulei, pana se rumeneste. Asa am si procedat.

 Dupa asta am frecat-o cu usturoi, doar pe o parte, peste care am intins rational 1-1,5 lingurite de ulei.

 Am tocat, asa mai mascatel, doua rosii, le-am pus peste paine, am adaugat frunze feliate de busuioc, si niste parmezan dat prin razatoare. Au iesit doua tartine. Cam asa au arat, cum au aparut asa au si disparut.

 Si pentru ca aveam cu ce, am revenit pe taramurile noastre culinare. Cu un pahar de vin au mers tartinele cu paine (n-am prajit-o), felii de rosii, branza de oi, cate doua felii subtiri de usturoi, ceapa rosie si un pic de ulei.
Sursa retetelor si foto :

faina seminte struguri

 

bruschete