Meniu
Bine ati venit Semintele de floarea soarelui atente selectionate Cardinal-ulei de floarea soarelui presat la rece. Uleiuri presate la rece extra virgine diverse Ulei de floarea soarelui pentru salate fine Ulei de dovleac uleiuri presate la rece Cardinal-sanatate prin nutritie 20 de ani de activitate Seminte de dovleac, in, susa pungi cu seminte si faini diverse
 
Blog
 
 
Cos cumparaturi
 
 
Cautare
 
spacer

Informatii si articole utile legate de uleiurile presate la rece

CE SA ALEG: ULEI PRESAT LA RECE

1.DECANTAT?

2.FILTRAT?

3.EXTRA VIRGIN?

 

Aceasta este o intrebare pe care clientii nostri ne-o pun deseori.

Ceea ce face ca aceste tipuri de uleiuri sa fie diferite este tehnologia lor de fabricatie si bineinteles calitatile diferite ale produsului finit. Dintre acestea, cea mai completa este tehnologia prin care se fabrica uleiul extra virgin si prin care se obtine produsul finit de cea mai buna calitate.

Ca sa intelegeti mai bine, trebuie doar sa stiti cateva lucruri elementare despre cum se fabrica fiecare dintre aceste 3 tipuri de ulei presat la rece si anume:

 

1. Uleiul presat la rece decantat se fabrica printr-o tehnologie incompleta(neterminata): adica dupa presarea semintelor, uleiul este lasat mai multe zile pe zoaie(seminte tocate, coji, praful ramas in perii de pe coaja semintei, diverse alte impuritati aflate in seminte) pana cand se separa de aceste impuritati doar prin forta gravitationala.

In acest proces lent si nociv, creste contactul uleiului cu aerul si cu toate aceste impuritati, degradand calitatea uleiului, mai ales la temperaturile atmosferice de vara. Separarea prin aceasta metoda nu se face controlat si nu se face niciodata complet. Uleiul va contine la final o serie de impuritati, deseuri si eventual microorganisme. Asta ii afecteaza si culoarea, gustul si mirosul, facandu-l un ulei greu, cu gust mai mult sau mai putin amar si cu miros pregnant de floarea soarelui, mai mult de bete si coji decat de seminte crude si curate. Perisabilitatea acestui ulei este una destul de mare si nu exista garantie pentru termenul de valabilitate, fiindca nu se controleaza si nici nu se masoara gradul de purificare, care variaza cu temperatura mediului, gradul de puritate a semintelor, etc.

 Multi consumatori se tem ca prin filtrare se indeparteaza si nutrientii din uleiul natural, dar ii putem asigura ca, daca filtrarea este bine facuta, acest lucru nu se intampla niciodata, deoarece nutrientii nu se gasesc in reziduurile care se indeparteaza prin filtrare, ci doar in uleiul foarte pur.

Metoda de curatare a uleiului prin decantare se foloseste de producatorii care nu investesc intr- un filtru de separarea uleiului de impuritati, acest filtru avand totusi  un cost destul de ridicat. Unii dintre acesti producatori incearca sa indeparteze gustul si mirosul neplacut al uleiului decantat presand semintele la temperaturi ridicate sau incingand uleiul dupa extractie. In acelasi scop ei pun adesea in ulei si diverse plante aromate.

De ce Uleiul CARDINAL este un ulei extra virgin care se limpezeste prin alte metode mecanice, dar NU prin decantare?

         Din respect pentru clientii nostri si pentru noi insine, dar si pentru prestigiul firmei noastre, nu am vandut niciodata ulei decantat. Chiar de la inceputul activitatii noastre, am conceput un sistem de filtrare pe care l-am realizat cu forte proprii, ca sa nu fie foarte scump, dar care scotea chiar de la inceput un ulei foarte limpede si stralucitor. Ceea ce este interesant e ca si azi mai folosim si acel filtru, alaturi de altele mai performante pe care le-am conceput si realizat ulterior. Am mentinut acel filtru vechi, pentru ca el foloseste in filtrare si efectul de piramida, ceea ce este un lucru extrem de interesant si inedit pentru calitatea uleiurilor noastre.

Revenind la tema acestui articol, va prezentam in continuare un alt tip de ulei presat la rece pe care il puteti intalni pe piata romaneasca, produs de diverse firme, sau de diverse persoane. Este un ulei care se ridica cu o treapta de calitate deasupra uleiului presat la rece decantat, uleiul presat la rece filtrat. Pentru a citi mai multe informatii despre acest tip de ulei, dati clik aici:

2.Uleiul presat la rece filtrat

Daca v-a placut articolul, nu uitati sa-l distribuiti prietenilor dvs., pentru ca fiecare doreste sa-si cumpere alimentele in cunostinta de cauza.

 

ulei decantat