Meniu
Bine ati venit Semintele de floarea soarelui atente selectionate Cardinal-ulei de floarea soarelui presat la rece. Uleiuri presate la rece extra virgine diverse Ulei de floarea soarelui pentru salate fine Ulei de dovleac uleiuri presate la rece Cardinal-sanatate prin nutritie 20 de ani de activitate Seminte de dovleac, in, susa pungi cu seminte si faini diverse
 
Blog
 
 
Cos cumparaturi
 
 
Cautare
 
spacer

Informatii si articole utile legate de uleiurile presate la rece

ULEI PRESAT LA RECE FILTRAT- o alegere buna sau nu?

 

 2.       Uleiul presat la rece  filtrat este un ulei caruia, dupa presarea semintelor, i se aplica  filtrarea mecanica. Este un produs mult mai curat, mai proaspat, si fabricat mai igienic, decat uleiul presat la rece decantat. Daca samanta a mai fost si curatata de impuritati in prealabil, uleiul este si mai curat, mai stralucitor la culoare, mai placut la gust si fara mirosuri pregnante si grele.

Prin filtrare nu se pierd vitaminele si nutrientii, deoarece nutrientii nu se gasesc in reziduurile care se indeparteaza prin filtrare, ci doar in uleiul foarte pur.

Dar daca dintre uleiurile presate la rece atat de variate ce se vand pe pietele romanesti si nu numai, veti alege sa folositi un ulei presat la rece comercializat cu denumirea de ulei presat la rece filtrat, aceasta ar putea fi totusi o alegere gresita, pentru ca prin simpla filtrare nu se garanteaza uleiului calitati naturale 100%.

 Nu orice ulei care se vinde sub denumirea de ulei presat la rece este si 100% natural. Chiar daca semintele sunt presate la temperaturi scazute, ele pot fi prajite in prealabil, pentru cresterea randamentului. Sau dupa presarea semintelor la rece, uleiului presat la rece i se pot aplica tehnici de incalzire, pentru indepartarea mirosurilor neplacute, care apar din cauza unor  erori de fabricatie, acolo unde nu exista profesionalism. Aceste temperaturi ridicate distrug vitaminele,acizii grasi polinesaturati si  cresc aciditatea uleiului. In aceleasi scopuri, se mai aplica tehnici de rafinare chimica ce distrug puritatea uleiului, aditivandu-l cu apa si diferiti compusi chimici. In acest caz, acel ulei presat la rece nu mai este un ulei natural, asa cum este uleiul extra virgin.

Pentru a crea confuzie si a vinde un ulei de calitate mai slaba la preturi destul de mari, producatorii acestor uleiuri le vand totusi sub denumirea de ulei presat la rece    sau  ulei de prima presa si evita cu buna stiinta sa mai aminteasca de operatiile ulterioare: incalzirea si chimizarea, pe care le-au aplicat in fabricatia acestor produse.

Un consumator bine informat nu se va lasa pacalit de aceste practici, ci va alege de fiecare data un produs de foarte buna calitate, adica un ulei presat la rece extra virgin.

De ce uleiurile Cardinal sunt uleiuri extra virgine, 100% naturale si au un continut maxim de vitamine si nutrienti?

 Va puteti da seama ca in 20 de ani de activitate am experimentat toate tehnicile de extractie, filtrare, igienizare si fabricare a uleiului presat la rece si am ales solutiile optime pentru ca fiecare faza tehnologica sa imbunatateasca cu o treapta calitatea produsului.

 In procesul de fabricare a uleiului Cardinal, se vede o crestere a cantitatii de nutrienti/litru dupa filtrarea uleiului,  crestere confirmata atat la controlul ce se face imediat dupa aceasta etapa tehnologica, cat si de analizele de laborator complete, pe care le efectuam asupra produsului finit.

Inca de la inceput si pana astazi  insusi scopul infiintarii si dezvoltarii firmei noastre a fost realizarea unor produse de calitate, naturale, cat mai bogate in nutrienti, care sa inlocuiasca produsele ultrarafinate, sarace in proprietati nutritive, de pe piata alimentara. Faptul ca am rezistat pe piata atatia ani si faptul ca avem clienti care cumpara de la noi inca de la inceputul activitatii noastre si pana acum, spune multe despre calitatea foarte ridicata a produselor noastre.

 Pentru deplina dvs. informare, va recomandam sa cititi si:

 3.Uleiul presat la rece extra virgin - de ce este acesta uleiul de cea mai inalta calitate dintre uleiurile presate la rece si alegerea ideala pentru o alimentatie sanatoasa.

 Daca v-a placut articolul, nu uitati sa-l distribuiti prietenilor dvs., pentru ca fiecare doreste sa-si cumpere alimentele in cunostinta de cauza.

ulei filtrat