- PROMOTII
- Ulei de floarea soarelui CARDINAL special pentru salate si preparate foarte fine
- Tipuri de uleiuri presate la rece - hrana completa cu efecte terapeutice
- Ulei presat la rece Cardinal -8 motive pentru care clientii prefera aceste uleiuri extravirgine
- Ulei presat la rece, extravirgin: aflati cum sa alegeti un ulei superior
- Uleiuri presate la rece- influenta asupra sanatatii
- Ulei de dovleac - reechilibreaza metabolismul
- Ulei in - remediu anticancer
- Ulei presat la rece de nuca - un puternic antioxidant
- Uleiuri presate la rece folosite in cosmetica
- Ulei presat la rece de mac-un aliment care ajuta organismul sa invinga osteoporoza
- De ce sa folositi uleiuri presate la rece in locul celor rafinate
- Ulei presat la rece de soia- un foarte bun protector impotriva razelor UV
- Aveti dureri reumatice? Instant Genoflex este solutia ideala pentru dumneavoastra
- Soia, alimentul medicament al secolului 21
- Ulei presat la rece Cardinal de nuca folosit la reducerea colesterolului si a riscului de infarct
- Ulei de masaj cu efecte spectaculoase in vindecarea arsurilor solare si a oricaror alte arsuri
- Uleiul de susan presat la rece Cardinal vindeca osteoporoza si ne intinereste pielea
- Ulei presat la rece extravirgin de floarea soarelui CARDINAL
- Ulei presat la rece, extravirgin, de in Cardinal
- Fiecare dintre noi isi poarta lumea in inima sa
- Buna dimineata, prieteni!
- Dezintoxicarea organismului este obligatorie sau optionala?
- Alimente bogate in grasimi esentiale omega-3. omega-6, omega-9
- Grasimile sunt sau nu indispensabile in alimentatia umana?
- Cu emotiile nu-i de glumit
- Hrana sa va fie medicament si medicamente sa va fie alimentele cu care va hraniti.
- Copilul tau va deveni un adult cu o sanatate de fier?
- Uleiurile presate la rece Cardinal - noi parametri de calitate
- Multumiri pentru toti clientii - consumatori de ulei presat la rece CARDINAL
- Ulei de germeni de grau - un miracol care reda pielii tineretea si vitalitatea
- CONCURS: Uleiuri presate la rece
- Lista participantilor la concurs
- Semintele de floarea soarelui - o sursa de vitamine utila pentru sanatatea organismului
- Ulei de nuca -sursa de multiple beneficii pentru sanatate
- Cum te fereste de gripa si raceala uleiul presat la rece de catina CARDINAL
- Uleiuri presate la rece benefice in tratarea arsurilor pielii
- Painea cu faina de struguri
- Uleiuri presate la rece romanesti din seminte romanesti procesate printr-o tehnologie romaneasca
- Paste fericit!
- Cum sa te simti bine in pielea ta?
- Ai un par uscat si tern?Trateaza-l cu ulei presat la rece de nuca
- Ce sa aleg: ulei presat la rece decantat sau filtrat sau extra virgin?
- Ulei presat la rece filtrat - o alegere buna sau nu?
- Uleiul presat la rece extra virgin - alegerea ideala pentru o alimentatie sanatoasa
- Mituri false in domeniul uleiurilor presate la rece
- De ce imbatranim? Energii nevazute stau la baza tuturor lucrurilor si a dezvoltarii lor
- Uleiuri presate la rece prin procedeul Raw Organic Cardinal Technology
- Ulei de dovleac Cardinal - Ulei presat la rece extra virgin
- Ulei din seminte de struguri
- E plina piata de porcarii care se vand ca
Informatii si articole utile legate de uleiurile presate la rece
MITURI FALSE DESPRE DOMENIUL ULEIURI PRESATE LA RECE
In 1996, la cca 6 luni de cand am fabricat pentru prima data in Romania uleiurile naturale Cardinal, un institut de cercetare de prestigiu a avut ideea de a le denumi uleiuri presate la rece si asa s-a nascut aceasta denumire, care a definea la acel moment doar uleiurile Cardinal. Pe parcursul celor 20 de ani care au trercut de atunci, pe piata romaneasca s-au lansat multe mituri false, menite sa faca vandabile si alte uleiuri manufacturate mai nereusite, facute dupa tehnologii mai putin studiate si elaborate, dar mai comerciale.
Dintre acestea va prezentam doar cateva:
1. Uleiul presat la rece e tulbure. Daca e perfect clar nu e presat la rece. FALS!
Fiindca uleiul rafinat nu are nici gust nici miros, mirosul si gsutul sunt primii indicatori care certifica daca un ulei e natural nerafinat sau rafinat.
Claritatea si limpiditatea indica numai daca el e pur sau contine ceva impuritati.
Uleiul presat la rece nu e obligatoriu sa fie mereu tulbure. El se tulbura doar in anumite conditii:
a) daca contine impuritati si atunci, in timp impuritatile se lasa la fundul sticlei si nu dispar niciodata, indiferent de temperatura mediului ambiant. In acest caz, dintr-un litru de ulei cumparat lipseste un procent egal cu procentul de impuritati ce se lasa pe fundul sticlei.
b) daca uleiul ajunge la o temperatura mai scazuta decat cea la care a fost fabricat. - fie e pus la frigider, fie temperatura ambianta scade sub aceasta limita.
In acest caz, uleiul se limpezeste din nou si redevine stralucitor cand temperatura mediului creste din nou. Asta inseamna ca dintr-o sticla cu ulei de 1 litru se poate folosi 1 litru de ulei curat.
2. Uleiul presat la rece este amar. FALS!
Uleiul presat la rece nu trebuie sa fie amar. Daca simtiti acest lucru, poate fi din doua motive:
2.1. uleiul are defecte de fabricatie cauzate de soiul si calitatea necorespunzatoare a semintelor din care a fost facut. E recomandat sa nu cumparati asa ceva.
2.2 cel care gusta uleiul poate avea ceva probleme cu sistemul digestiv si uleiul respectiv i le semnaleaza. Mai degustati o data intr-un alt moment al zilei sau peste cateva zile, sau mai cereti si parerea altei persoane.
3. Uleiul care nu miroase puternic nu este presat la rece. FALS!
Uleiul rafinat nu are nici un fel de miros, deci daca uleiul miroase, oricare ar fi intensitatea mirosului, el este natural, deci presat la rece.
Intensitatea mirosului la uleiul presat la rece difera insa de la un ulei natural la altul si depinde de gradul de purificare al uleiului respectiv. Cu cat e mai pur, cu atat mirosul e mai placut, dar mai discret.
Intensitatea mirosului difera si in functie de anotimpul in care a fost extras uleiul. Uleiul de vara, fabricat din seminte mai uscate, miroase mai intens, dar mirosul unui ulei bine facut trebuie sa fie neaparat placut, nu greu sau ranced. Uleiul de toamna, din seminte care doar ce au fost recoltate, e un miros mai fresh si mai discret .
Intensitatea mirosului la un nivel natural depinde si de calitatea semintelor din care a fost extras, fiindca o samanta degradata poate da mirosuri intense si nu prea placute.
4. Daca uleiul este galben intens, este cu siguranta presat la rece. FALS!
Uleiul rafinat poate avea orice nuanta de galben, de la cea mai deschisa, pana la galben intensificat cu ceva coloranti alimentari.
La orice ulei natural, culoarea trebuie sa fie galben intens.
Daca culoarea tinde usor spre maroniu, uleiul nu e bine purificat, contine diverse resturi de planta fin tocate, praf sau alte impuritati.
Daca v-a placut articolul, nu uitati sa distribuiti si prietenilor dvs, interesati de acest subiect. Va multumim!