Meniu
Bine ati venit Semintele de floarea soarelui atente selectionate Cardinal-ulei de floarea soarelui presat la rece. Uleiuri presate la rece extra virgine diverse Ulei de floarea soarelui pentru salate fine Ulei de dovleac uleiuri presate la rece Cardinal-sanatate prin nutritie 20 de ani de activitate Seminte de dovleac, in, susa pungi cu seminte si faini diverse
 
Blog
 
 
Cos cumparaturi
 
 
Cautare
 
spacer

Informatii si articole utile legate de uleiurile presate la rece

ulei de in

 

 

 

 
Dr Johanna Budwig, medic german si biochimist expert in grasimi si uleiuri, a folosit ulei de in pentru a trata diverse tipuri de cancer. Ea a lucrat cu pacientii sai din 1951 pana in 2002, cand avea 90 de ani si a obtinut in ameliorarea si vindecarea acestei grave afectiuni o rata de succes de peste 90%. Timp de mai bine de 50 de ani, acest medic a folosit pentru tratarea bolnavilor de cancer seminte de in, ulei presat la rece de in si branza de vaci. Pentru cercetarile ei, dr. J. Budwig a fost nominalizata de sase ori la Premiul Nobel.

A inceput sa trateze bolnavi de cancer folosind un amestec de branza dulce si ulei presat la rece de in si a descoperit ca utilizarea uleiului rafinat in alimentatie blocheaza unele functii la nivelul celulelor si organelor, afecteaza membrana celulelor si impiedica alimentarea acestora cu oxigen. Amestecul de ulei presat la rece de in si branza dulce produce unele substante sulfuroase, cu care membrana celulelor se poate reface.

In acelasi timp, acest ulei presat la rece de in contine acid alfalinolenic, din seria acizilor grasi esentiali omega 3. Acestia sunt constituenti de baza ai celulelor. Organismul nostru nu poate sintetiza singur acizi grasi esentiali omega 3, de aceea ei trebuie sa patrunda o data cu hrana. Semintele alaturi de ulei presat la rece de in sunt o solutie in acest sens.

Dr Johanna Budwig a ales sa combine ulei presat la rece sau seminte de in cu branza deoarece branza este o sursa buna de proteine, necesare pentru a lega acizii grasi esentiali continuti in general in uleiuri presate la rece extravirgine naturale si a imbunatati in acest fel absorbtia lor in organism.

Dr Budwig folosea un amestec dintr-o parte ulei presat la rece de in si patru parti branza de vaci sau iaurt.

Pe parcursul studiilor sale, dr Budwig a descoperit ca in sangele persoanelor bolnave de cancer, unele substante (fosfatidele si lipoproteinele) se gaseau in cantitati mai mici decat in cazul persoanelor sanatoase.

Analizele de sange au mai relevat prezenta unei substante galben-verzui in locul hemoglobinei care transporta oxigenul la celule. Astfel se explica de ce bolnavii de cancer sunt obositi in permanenta si de ce sunt anemici.

Aceasta descoperire i-a permis dr Johanna Budwig sa isi testeze teoria. Ea a observat ca atunci cand corpul primeste fosfatidele si lipoproteinele din afara, tumorile incep sa se retraga, starea de oboseala permanenta si anemia dispar, iar bolnavul isi recapata energia vitala. De asemenea, simptomele cancerului, disfunctiile hepatice se amelioreaza.

editat: 01.12.2010

cu un singur clik cumparati ulei de in

Proaspat, de cea mai buna calitate,produs in Romania

Daca articolul vi s-a parut interesant, trimiteti-l si prietenilor dvs. apasand pe butonul de mai jos: