Meniu
Bine ati venit Semintele de floarea soarelui atente selectionate Cardinal-ulei de floarea soarelui presat la rece. Uleiuri presate la rece extra virgine diverse Ulei de floarea soarelui pentru salate fine Ulei de dovleac uleiuri presate la rece Cardinal-sanatate prin nutritie 20 de ani de activitate Seminte de dovleac, in, susa pungi cu seminte si faini diverse
 
Blog
 
 
Cos cumparaturi
 
 
Cautare
 
spacer

Informatii si articole utile legate de uleiurile presate la rece

 

PROCEDEU UNIC DE OBTINERE PENTRU

ULEI PRESAT LA RECE EXTRA VIRGIN CARDINAL:

RAW ORGANIC CARDINAL TECHNOLOGY


Uleiurile Cardinal se fabrica prin procedeul Raw Organic Cardinal Technology – o tehnologie unica in lume

Aceasta tehnologie se caracterizeaza prin aceea ca pe parcursul tuturor etapelor tehnologice

  • se monitorizeaza respectarea conditiilor de igiena si siguranta a alimentului
  • se analizeaza proprietatile si calitatea uleiului, in toate fazele sale de fabricatie: presarea si filtrarea(doar prin procedee mecanice), ambalarea, etichetarea si livrarea catre consumator.

Tehnologia Raw organic Cardinal Technology are ca scop presarea semintelor la temperaturi cat mai scazute in vederea obtinerii unui produs finit cu caracteristici cat mai apropiate de cele ale uleiului natural aflat in seminte. Aceasta tehnologie garanteaza transferarea in ulei a tuturor proprietatilor naturale ale uleiului si a tuturor substantelor nutritive si terapeutice ale plantelor din care a fost extras.

In acelasi timp ea garanteaza respectarea tuturor normelor de igiena si siguranta alimentului, dar si obtinerea caracteristicilor fizico- chimice si organo-leptice ale unui ulei de foarte buna calitate.


Ceea ce deosebeste Raw Organic Cardinal Technology de oricare alt procedeu de fabricare a uleiurilor vegetale, naturale sau nu, sunt cateva proceduri esentiale care asigura:


           1.controlul permanent al temperaturilor uleiului si incadrarea lor in valori minimale. Aceste valori au fost stabilite cu rigurozitate pe baza probelor repetate si a analizelor efectuate impreuna cu diverse Institute de cercetare din tara.


           2. Operatii si sisteme de reglare a utilajelor pentru adaptarea sistemelor de prelucrare la:

  • Caracteristicile de umiditate, puritate, dar si cele fizico-chimice, ale  fiecarui lot de seminte
  • Conditiile meteorologice si temperaturile atmosferice din fiecare zi si din fiecare anotimp.


           3. evitarea la maxim a contactului produsului finit cu factorul uman.


           4. livrarea uleiului Cardinal in stare cat mai proaspata, la numai cateva zile de la fabricare, catre consumatorul final.