Meniu
Bine ati venit Semintele de floarea soarelui atente selectionate Cardinal-ulei de floarea soarelui presat la rece. Uleiuri presate la rece extra virgine diverse Ulei de floarea soarelui pentru salate fine Ulei de dovleac uleiuri presate la rece Cardinal-sanatate prin nutritie 20 de ani de activitate Seminte de dovleac, in, susa pungi cu seminte si faini diverse
 
Blog
 
 
Cos cumparaturi
 
 
Cautare
 
spacer

Informatii si articole utile legate de uleiurile presate la rece

 ULEI PRESAT LA RECE DE DOVLEAC

CARDINAL


Uleiul de dovleac Cardinal este un ulei presat la rece, extra virgin, de foarte buna calitate pentru ca se fabrica dupa o tehnologie novatoare, denumita Raw Organic Cardinal Technology care este in exclusivitate proprietatea firmei care il produce.

ulei dovleac

Proprietati organoleptice:

Culoarea uleiului de dovleac Cardinal este o culoare foarte interesanta: datorita continutului de caroten are o culoare rosu rubin, datorita clorofilei are si o tenta de verde, cand reflecta lumina din anumite unghiuri.

Uleiul de dovleac Cardinal are o consistenta marita, un miros delicat si gust placut, de seminte de dovleac crude, pentru ca este fabricat din seminte neprajite.

Materia prima si modalitatea de presare delicata, precum si lipsa oricaror adaosuri sau tratamente ulterioare asupra produsului, garanteaza conservarea tuturor calitatilor sale nutritive si terapeutice naturale ale uleiului de dovleac Cardinal.


Uleiul de dovleac Cardinal are un termen de valabilitate de 6-8 luni, de la data fabricatiei. Trebuie pastrat la loc intunecos, ferit de radiatie calorica si fluorescenta, la o temperatura optima de max 18 C.


Uleiul de dovleac presat la rece Cardinal contine:


  • acizi grasi mono-nesaturati
  • acizi grasi poli-nesaturati: Omega 9, Omega 3 si Omega 6
  • vitaminele A, D, E, F, K, complex de B-uri, zinc, calciu, proteine vegetale si magneziu 


Cum consumam ulei de dovleac presat la rece

fasole


  • De regula uleiul de dovleac este consumat pentru proprietatile nutritive, dar si terapeutice. Cele mai multe proprietati curative le are uleiului de dovleac cat mai proaspat.
  • Se consuma si in alimentatie, pentru proprietatile sale nutritive, mai ales in posturile crestine, in anotimpurile reci.
  • Este recomandat sa se foloseasca in stare cruda, la diferite preparate ca:
  1. salata de vinete, salata de fasole batuta, salata de varza, salata orientala. 
  2. sosuri,
  3. supe,
  4. cartofi la cuptor,
  5. iahnie si/sau ciorba de fasole  
  • Poate fi consumat pur si simplu uns pe o felie de paine, condimentata cu ceapa sau usturoi.
  • Nu trebuie prajit, fiert sau copt.


Efecte terapeutice


In scop terapeutic trebuie consumat intotdeauna conform recomandarilor medicale. Efectele terapeutice maxime se obtin consumand ulei de dovleac Cardinal cat mai proaspat. Tratamentul cu ulei de dovleac trebuie sa fie unul individualizat in functie de afectiune.

Consumul zilnic a 40 ml de ulei de dovleac Cardinal (2 linguri) ajuta in prevenirea afectiunilor prostatei si in reducerea riscului cancerului de prostata.


Cu ulei de dovleac Cardinal se obtin rezultate imediate si in:


  • eliminarea parazitilor intestinali
  • preventia sau ameliorarea alergiilor
  • afectiuni gastrice si hepatice
  • calmarea iritatiilor gastrice
  • cresterea sistemului imunitar al organismul
  • reducerea nivelului colesterolului din sange si imbunatatirea functiilor cardiace
  • ameliorarea adenomului de prostata.



Folosit extern uleiul de dovleac are proprietati cosmetice:

  • previne aparitia ridurilor si imbatranirea prematura a pielii
  • reda elasticitatea si luminozitatea naturala a pielii
  • ajuta in vindecarea iritatiilor si arsurilor minore ale pielii
  • ajuta la hranirea parului uscat si degradat si ii reda stralucirea

 

Efectele secundare ale uleiului de dovleac


Nu sunt cunoscute efecte secundare ale consumului responsabil de ulei de dovleac.


Uleiul de dovleac este un produs cu traditie in Germania, Austria, Slovenia, Croatia, Ungaria si Romania, iar Uniunea Europeana l-a inclus in categoria produselor alimentare cu origine geografica identificabila.

Daca articolul vi s-a parut interesant, nu uitati sa impartasiti cu prietenii aceste informatii.