Meniu
Bine ati venit Semintele de floarea soarelui atente selectionate Cardinal-ulei de floarea soarelui presat la rece. Uleiuri presate la rece extra virgine diverse Ulei de floarea soarelui pentru salate fine Ulei de dovleac uleiuri presate la rece Cardinal-sanatate prin nutritie 20 de ani de activitate Seminte de dovleac, in, susa pungi cu seminte si faini diverse
 
Blog
 
 
Cos cumparaturi
 
 
Cautare
 
spacer

Informatii si articole utile legate de uleiurile presate la rece

 In luna august 2014 am lansat la un nou produs:

Ulei de floarea soarelui CARDINAL special pentru salate si preparate foarte fine

Este desigur un ulei dintr-o noua generatie, deci de calitate superioara, care se detaseaza pozitiv chiar si de uleiul de floarea soarelui extravirgin de pana acum, cu care sunt familiarizati de multi ani consumatorii uleiurilor CARDINAL.

El depaseste detasat prin calitate si caracteristici superioare orice ulei, natural, presat la rece, extravirgin, din floarea soarelui, porumb sau masline.

ulei presat la rece floarea soarelui

Pana in 2014, oricat de ingrijit am fi lucrat uleiul presat la rece de floarea soarelui, el prezenta urmatoarea caracteristica: adaugat in salata de rosii in combinatie cu ceapa, precum si in maioneza, mai ales daca i se adauga si mustar, le conferea acestor salate vagi nuante de amarui si iute. Acest gust era deranjant  pentru unii consumatori. Personal folosesc numai ulei presat la rece CARDINAL de 18 ani. In orice mancare gustul usor iute-amarui al uleiului dispare. Dar cand simteam acest gust specific in maioneza, aveam o strangere de inima, cu toate ca era foarte discret, chiar insesizabil pentru o persoana neavizata.

Desi reusisem inca din anul 2000 sa reducem o mare parte din gustul iute-amarui specific uleiurilor fabricate prin tehnologia de presare la rece primara, folosita pe scara larga de toti producatorii autohtoni, unul dintre proiectele noastre cele mai ambitioase a fost sa eliminam in totalitate orice „defect” al uleiului de floarea soarelui si sa realizam un ulei de o calitate si mai buna, cu gust si miros perfect, dedicat celor mai pretentiosi clienti. Nu a fost greu sa determinam ce conditii trebuie sa indeplineasca un asemenea produs, pentru ca intotdeauna noi am fost cei mai aspri critici ai fiecaruia dintre produsele pe care le-am realizat in decursul celor 20 de ani de activitate. Acest ulei trebuia sa fie neaparat un ulei foarte pur , fara nici cea mai mica urma de gust si miros neplacut, dar care sa contina o concentratie cat mai mare de acizi grasi polinesaturati si vitamine (E si K) si neaparat sa fie un ulei extravirgin cu aciditatea sub 0.5%.  

ATENTIE! Unii producatori indeparteaza mirosul si gustul natural al uleiului presat la rece de floarea soarelui prin adaugare de ulei rafinat.  Acesta contine atat de multe substante chimice, incat un adaos de pana la 50% de ulei rafinat e suficient sa indeparteze orice caracteristica specifica uleiului presat la rece, dar si caracterul sau natural. Prin aceasta metoda se obtine un gust neutru al uleiului si se indeparteaza aproape in totalitate mirosul lui natural de seminte. Noul ulei obtinut prin aceasta combinatie nu mai are consistenta uleiului presat la rece natural. El prezinta o consistenta usor apoasa si contine o serie de substante chimice daunatoare organismului.

Se practica aceasta metoda la scara larga, la uleiurile impropriu denumite extra virgine, incepand cu uleiul de masline. 

Uleiul Cradinal insa a fost, este si va ramane intotdeauna 100% natural, fara nici un adaos chimic, fara nici un tratament termic.

El contine TOATE vitaminele existente in uleiul natural pentru ca uleiul Cardinal conserva exact structura uleiului natural existent in seminte.

Cum am procedat?

Dupa multe experimente, care s-au desfasurat pe parcursul a catorva ani,  in 2013-2014 am fost siliti sa regandim radical intrega tehnolgie, refacand  practic de la zero de la insusi modul de constructie al utilajelor si pana la ultimele detalii ale intregii tehnologii de fabricatie: selectare,stoarcere,filtrare, ambalare, control tehnic si de calitate. Dupa aproape 4 ani de munca am reusit in 2014 sa obtinem uleiul de floarea soarelui pentru salata, extravirgin natural, cu continut de nutrienti si vitamine foarte bogat, care se detaseaza net de tot ceea ce exista in materie de uleiuri naturale atat pe piata interna cat si pe cea externa.

L-am denumit Ulei pentru salate fine si a fost lansat pe piata (pentru inceput doar pe piata romaneasca) tot sub marca inregistrata CARDINAL, la un pret promotional. Desi a fost creat special pentru salate sensibile avand gustul si mirosul deosebit de placute, el poate sa fie folosit tot atat de bine si la gatit ,sau la prajit .

Acest ulei este primul ulei din noua generatie de uleiuri  ce le vom produce de acum inainte sub marca  inregistrata CARDINAL. Utilajele pe care a fost creat depasesc cu mult vechile prese cu melc,si vechea tehnologie de fabricare a uleiurilor presate la rece, atat ca eficienta, dar mai ales din punct de vedere al calitatii produselor finite obtinute.

Asa am conceput si definitivat tehnologia Raw Organic Cardinal Technology, proprie doar firmei noastre, un concept inovativ si eficient. In timp am extins aplicarea acestei tehnologii la toate uleiurile Cardinal.

Pentru a fi siguri ca am obtinut uleiul  pe care ni l-am propus, dupa ce a fost supus unei lungi serii de analize specifice pentru a stabili raportul de acizi grasi, continutul de vitamina E si alte proprietati nutritive, l-am testat  si in bucatarie, la prepararea celor mai pretentioase salate, cum sunt salata de rosii,icre ,maioneza, care nu suporta nici un fel de gust strain adus de componentele sale ulei, otet, mustar, etc. Rezultatul a fost excelent si a fost testat din punct de vedere culinar si de clientii nostri cei mai vechi, cele peste 50 de magazine care vand produsele noastre de peste 10 ani.


Conform fisei de analiza a raportului de acizi grasi, uleiul Cardial pentru salata se poate compara cu uleiul extravirgin de masline, dar ceea ce il departajeaza de acesta este bogatia in vitamine  E si K si in substante nutritive.  Ele sunt date de materia prima folosita, si anume seminte de floarea soarelui  din soiuri speciale, superioare, produse numai in campia Burnasului, una dintre cele mai bune zone agricole din Europa. Clima propice si solul foarte bogat fac ca in acest areal sa creasca cele mai bune soiuri de floarea soarelui ,in cele mai bune conditii, ce le permite sa acumuleze insemnate cantitati de ulei,de o calitate deosebita si cu un continut extrem de bogat in vitamine si substante nutritive. Doar prin tehnologia speciala de la 2E prod se pot pune insa in valoare toate aceste calitati, pentru ca operatiile pe care le derulam in cadrul acestei tehnologii sunt special gandite pentru acest lucru.

In acest context putem spune ca uleiul de floarea soarelui CARDINAL  are unele caracteristici superioare date de bogatia in vitamine, dar si in acizi grasi polinesaturati  care le pot depasi detasat pe cele ale uleiului de masline, provenit din zone sterpe si aride, asa cum sunt zonele unde cresc maslinii. Din aceste zone maslinul nu prea are ce transfera in masline deoarece solul pe care creste este foarte sarac in nutrienti. Caldura dogoritoare si lipsa precipitatiilor face ca maslinele, si implicit uleiul de masline sa aiba un puternic  gust amar si iute, ce nu se poate indeparta si nici nu se straduieste cineva sa o faca .

In acest deceniu al chimizarii excesive ,al supraproductiilor alimentare fabricate oricum si mai ales din orice,al marilor atacuri mediatice in ceea ce priveste alimentele, realizarea uleiului Cardinal pentru salate sensibile demonstreaza ca se pot obtine produse sanatoase si gustoase fara chimizare,la preturi decente si la o calitate exceptionala.

comandati acum

 

Daca aceste informatii vi s-au parut interesante,transmiteti tuturor prietenilor interesati aceasta informatie.