Meniu
Bine ati venit Semintele de floarea soarelui atente selectionate Cardinal-ulei de floarea soarelui presat la rece. Uleiuri presate la rece extra virgine diverse Ulei de floarea soarelui pentru salate fine Ulei de dovleac uleiuri presate la rece Cardinal-sanatate prin nutritie 20 de ani de activitate Seminte de dovleac, in, susa pungi cu seminte si faini diverse
 
Blog
 
 
Cos cumparaturi
 
 
Cautare
 
spacer

Informatii si articole utile legate de uleiurile presate la rece

E plina piata de porcarii care se vand ca"uleiuri presate la rece"

Consumatorul roman nu e prost, nu e insensibil, ba e chiar un bun cunoscator de alimente naturale si de calitate. Nu mai departe de acum cateva zile imi spunea un producator de miere:

"Am terminat in februarie mierea pe care am produs-o in vara anului 2017. Si fiindca cererea era foarte mare, am incercat sa cumpar de pe piata o cantitate de miere pe care sa o revand la aproximativ acelasi pret de achizitie, numai ca sa imi pastrez clientii, pana incep sa recoltez din productia mea de anul acesta. Am ales un producator de incredere si o miere buna, dupa parerea mea, fara zahar, fructoza, etc., fiindca nu voiam sa imi dezamagesc clientii. Ei bine, multi dintre ei au revenit si mi-au spus ca ei au observat ca nu e aceeasi miere si ca ce le vand acum nu mai are aceeasi buna calitate ca mierea mea.

Iata ca unii dintre clientii mei poate nu se pricep la apicultura, dar stiu foarte bine ce vor, ce consuma, ce le trebuie."

Si clientii uleiurilor Cardinal sunt la fel de vigilenti si atenti cu produsele pe care le consuma. Multi dintre clientii noi vin si ne spun ca au cumparat de la alti producatori ulei pe care scria "ulei presat la rece" si nu era nici pe departe comestibil, sau avea apa, sau era amar, iute, tulbure cu multe impuritati, etc. Sau reclama ca au incercat sa isi trateze anumite afectiuni cu uleiuri de la alti producatori pe care scrie "ulei de dovleac presat la rece" ulei de in presat la rece", etc., dar acele uleiuri nu au avut deloc efectele benefice pe care le au asupra sanatatii uleiurile Cardinal. Daca multi consumatori se multumesc sa consume alimente contrafacute, uleiuri care se pretind naturale, dar, in realitate, au adaosuri dintre cele mai bizare, e pentru ca consumatorii nu gasesc la indemana si in cantitati suficiente uleiuri Cardinal si alte alimente cu adevarat naturale. Ei, consumatorii sunt alergati, haituiti chiar, de problemele propriilor lor vieti si nu au intotdeauna timp sa se preocupe de sanatatea lor, sa separe alimentele care le fac bine de cele care le fac rau.

Dar ATENTIE! Nu ii luati de prosti! Nu va bateti joc de ei si de sanatatea lor, voi, "producatorii" marsavi de facaturi pe care le numiti cu nerusinare alimente!

Voi, "producatori" de uleiuri amestecate cu ulei de palmier, cu untura de porc, cu ulei rafinat sau stoarse din bete si alte porcarii in loc de seminte, uleiuri pe a caror eticheta scrieti cu nerusinare "presat la rece", "extra virgin", "natural", desi habar nu aveti ce inseamna cu adevarat acesti termeni.

Voi, cei ce vindeti niste produse contrafacute in al caror pret un procent de 80% este reclama, inventand termeni ca "ulei de prima presa" pentru un ulei rafinat 100%, dar nu o spuneti pe sleau, numai si numai pentru a induce in eroare consumatorul. 

Voi, cei ce vorbiti de "ulei din prima stoarcere", desi stiti bine ca nu exista in fabricarea uleiului in nici o fabrica din lume o a doua stoarcere, dar la uleiul obtinut prin stoarcere mai adaugati si uleiul obtinut prin extractie cu solvent, care face din uleiul ala o otrava, dar despre asta nu suflati nici un cuvintel. Acest ulei facut din ulei "de prima stoarcere" facut din seminte de calitate indoielnica si amestecat cu ulei extras cu solvent il rafinati apoi ca nimeni sa nu banuiasca nimic din ce ati facut.Voi cei ce scrieti pe sticle "fara colesterol" desi stiti ca colesterolul e de origine animala, deci nici un ulei vegetal nu contine colesterol! Voi cei ce scrieti pe sticle "fara colesterol" desi stiti ca colesterolul e de origine animala, deci nici un ulei vegetal nu contine colesterol!  

Nu ii felicit nici pe cei care scriu "ulei presat la rece" pe sticlele lor, sticle ce contin o porcarie de ulei, dintr-o productie facuta pe genunchi, fara nici o responsabilitate si fara nici un fel de idee despre rezultatul ce se obtine. Cum pot sa scrie asta, cand nu au masurat niciodata in viata lor temperaturile de presare la care e produs acel ulei? In timpul functionarii daca nu se controleaza starea si functionarea presei temperaturile pot creste pana la 80 de grade, uneori si mai mult.Nici nu stiti cat de multi sunt cei ce au copiat din site-urile, etichetele si pliantele noastre sintagme ca "Uleiul pastreaza integral toate vitaminele si nutrientii din uleiul natural". Dar ei incing uleiul la temperaturi ce distrug orice vitamine, sau il tin la decantat zile si saptamani, conditii in care calitatile lui nutritive se pierd sau se degradeaza in totalitate! 

Au copiat de pe site-ul nostru si au pus cuvintele cu copy-paste pe site-urile lor, pe pliantele lor sau chiar pe etichetele lor. Unii si-au pus pe etichete poze de pe site-ul nostru, altii fraze intregi furate cu copy-paste. Pei voi ati facut vreodata o minima masuratoare a vitaminelor si nutrientilor ca sa puteti folosi aceasta sintagma??? Noi am facut analize pe uleiurile noastre, dar si pe uleiurile voastre. Ceea ce vindeti voi sub denumirea de ulei, imbracat in reclame pompoase si cu etichete de lux, nu are nici o legatura cu un ulei natural. Iar cei ce va certifica cu titluri si premii nu vi le dau pentru ca e un ulei natural, ci doar pentru ca e comestibil si pentru ca uneori sunteti singurul producator de ulei din competitie! Dar stie toata lumea cata otrava se comercializeaza azi in lume cu titlul de "comestibil". De ce gustul acestor produse are nevoie de certificarile platite ale unor organisme straine, daca sunt de calitate?

Consumatorul e singurul care decide calitatea unui produs. Si vin tot mai multi consumatori care se plang de tepele pe care le iau prin produsele voastre, cu marci artificiale, in spatele carora se afla doar un continut mizerabil! Cand ati copiat de la noi de pe site-uri cu copy paste denumiri si fraze intregi voi ati crezut ca noi aruncam cu cuvintele aiurea, fara nici un fundament, cum faceti voi, fara ca macar sa intelegeti ce scrieti acolo?

Sa va spun sa va fie rusine? Vorba asta ca toate celelalte nu e decat o vorba pentru voi.Piata va expulzeaza in timp. In experienta noastra de 22 de ani am vazut multi "producatori" ca voi, care apar ca cometele, spunand ca sunt pe piata de cand cu lupii albi, dar cad ca mustele de pe piedestalul pe care singuri si l-au ridicat, la confruntarea cu consumatorul si gusturile lui.

Pacat de bietii oameni tepuiti de voi, ei nu merita porcariile pe care le vindeti voi drept produse naturale! Unii sunt oameni bolnavi, altii sunt copii sau batrani ce au nevoie de o alimentatie sanatoasa. Si poate nu toti au timpul si experienta necesara sa aleaga un produs cu adevarat natural. Ar trebui sa va ganditi de mai multe ori inainte de a arunca porcarii pe piata produselor naturale.