Meniu
Bine ati venit Semintele de floarea soarelui atente selectionate Cardinal-ulei de floarea soarelui presat la rece. Uleiuri presate la rece extra virgine diverse Ulei de floarea soarelui pentru salate fine Ulei de dovleac uleiuri presate la rece Cardinal-sanatate prin nutritie 20 de ani de activitate Seminte de dovleac, in, susa pungi cu seminte si faini diverse
 
Blog
 
 
Cos cumparaturi
 
 
Cautare
 
spacer

Informatii si articole utile legate de uleiurile presate la rece

 Seminte si uleiuri presate la rece -alimente bogate in Omega-3, Omega6, Omega-9 foarte accesibile

Grasimea este adesea privita cu teama de multe persoane. In realitate, exista grasimi bune si grasimi rele. Grasimile saturate si cele trans sunt rele si ar trebui evitate. Grasimile polinesaturate, pe de alta parte, sunt bune pentru organism; acizii grasi omega 3, omega 6 si omega 9 sunt tipuri de grasimi polinesaturate. Puteti gasi aceste grasimi in diverse alimente.

Peste
Pestele este o sursa de proteine dar este, de asemenea, bogat in fier. Pestele de apa rece reprezinta o sursa buna de acizi grasi omega 3. Exemple de peste de apa rece sunt somonul, tonul, macroul, heringul, halibutul si sardinele. Crevetii si scoicile contin, de asemenea, omega 3. Potrivit cercetatorilor de la University of Maryland Medical Center, grasimile omega 3 pot contribui la scaderea nivelului de colesterol.

Nuci
Nucile contin grasimi polinesaturate, sunt bogate in fibre si proteine si contin atat acizi grasi omega 3 si 6, cat si omega 9. Nucile, nucile de Brazilia, caju, alunele, migdalele, nucile pecan, nucile de macadamia, fisticul, toate sunt exemple bune in acest sens.

Seminte
Semintele sunt bogate in fibre si proteine, iar unele soiuri contin acizi grasi omega 3 si 6. Semintele de dovleac, semintele de floarea soarelui, semintele de in, semintele de pin si semintele de susan sunt bogate in omega 6. Semintele de dovleac si semintele de in sunt, de asemenea, bogate in omega 3. Niciuna din aceste soiuri de seminte nu contine acizi grasi omega 9.

Uleiuri
Uleiurile sunt utilizate la gatit dar si in salate. Toate uleiurile contin acizi grasi omega 3, 6 si omega 9. Uleiul din seminte de in contine omega 3 si omega 6. Uleiul de canola contine omega 3. Semintele de struguri, semintele de canepa, limba mielului, coacazul negru, luminita de seara (Oenothera biennis), soia, uleiul din seminte de bumbac si uleiul de floarea soarelui contin omega 6. Uleiul de susan si uleiul de masline contin grasimi omega 9. Niciun ulei nu contine toate cele trei tipuri de grasimi.

Avocado
Avocado si maslinele contin grasimi mononesaturate bogate in acizi grasi omega 3. Acizii grasi sunt importanti pentru reducerea riscului de boli de inima si accident vascular cerebral. Fructele de avocado sunt, de asemenea, bogate in fibre si potasiu.

Sursa:  http://votp.info/sanatate/lista-alimentelor-care-contin-omega-3-6-si-9/

Nu ezitati sa comandati uleiuri presate la rece Cardinal fabricate chiar in aceasta saptamana. Alegeti dintre cele mai bogate in acizi grasi esentiali  si maine veti primi coletul acasa.

Grasimile sunt sau nu indispensabie in alimentatia umana ? Cititi mai multe